пʼятниця, 30 листопада 2007 13:15

Чиновників змусять вчити російську мову

Депутат Верховної Ради, член фракції Партії регіонів Вадим Колесніченко пропонує парламенту зобов"язати державних службовців знати російську мову в обсязі, достатньому для виконання службових обов"язків.

Про це сказано в законопроекті N 1064 "Про внесення змін до закону України "Про державну службу".

Тим самим депутат пропонує парламенту розширити вимоги до тих громадянам, які претендують на одержання статусу державного службовця.

Законопроектом також пропонується зобов"язати чиновників у разі потреби володіти іншими регіональними мовами або мовами національних меншин.

У пояснювальній записці автор прогнозує, що застосування положень проекту закону, в разі його прийняття, сприятиме гарантуванню громадянам права на звернення до державних службовців зручною для них мовою, а відтак, знизить у суспільстві соціальну напругу щодо реалізації мовної політики в Україні.

Депутат від фракції Партії регіонів Нестір Шуфрич пропонує Верховній Раді вдосконалити принципи державної політики в мовній сфері шляхом внесення змін до закону "Про мови в Українській РСР", пишуть Українські новини.


Зараз ви читаєте новину «Чиновників змусять вчити російську мову». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути