неділя, 04 квітня 2010 10:21

Чечетов на Великдень до церкви не піде, а Голуб освятить паску в Лаврі

Чечетов на Великдень до церкви не піде, а Голуб освятить паску в Лаврі

Регіонал Михайло Чечетов сприймає Пасху, як всенародне свято і поважає віруючих людей, проте до церкви не піде. Про це він розповів кореспонденту Gazeta.ua.

"Я до церкви не хожу, але з глибокою повагою ставлюся до віруючих людей. От Віктор Федорович Янукович - це глибоко віруюча людина, - зазначив Чечетов.

"Мені шкода, що коли розвалився Радянський союз, за часів якого було 99% атеїстів, відразу стільки ж стало віруючих, які й хреститися не знають як. Якщо я невіруючий піду до церкви, це буде не дуже гарно виглядати", - обурився "регіонал".

Чечетов пояснив, що сприймає Великдень, як всенародне свято. Каже, що колись паски пекли його рідні.

"У мене мама та бабуся пекли паски, фарбували крашанки. Тому я сприймав це як загальнонародне свято. І так само буде й цього разу - буде паска на столі, але це суто як данина народним традиціям" - сказав "регоінал".

Великодні дні "регіонал" планує провести в Києві.

Нунсівець Андрій Парубій на вихідні поїде до Львова.

"Пасхальні дні я провожу традиційно у Львові в колі сім"ї. У суботу ми підемо в Шевченківський гай. Там є старовинна реставрована українська церква святої Ольги. Там святимо паску. У неділю також йдемо до церкви. А потім - на гаївки до Шевченківського гаю",- поділився "нунсівець".

"Але цього року на Великдень припадає день народження моєї донечки. Їй виповниться сім років. І тому в неділю ми будемо святкувати і Великдень і день народження моєї донечки Іринки. Після Великодня і гаївок ми будемо вдома", - розповів Парубій.

Володимир Бондаренко з БЮТ планує провести свята, як християнин. Поїде за місто, в село Бузова, що в Києво-Святошинському районі.

"На вечірню службу (в п"ятницю) я вже не потрапляю. Я піду в суботу на всеношне богослужннія. Воно почнеться приблизно о 23.00. О третій ранку буде перше освячення. Бог дасть, я там вистою, і піду з нашою церковною громадою в трапезну, де й відзначимо Світле Христове Воскресіння. А ще буде освячення о 6.00, о 8.00, о 9.00", - поділився "бютівець".

Бондаренко розповів, що освячуватиме пасхальний кошик у "надзвичайно красивій церкві" Дмитрія Солунького: "Біля церкви звели великий етнокультурний комплекс з шістьма музеями, українськими хатами".

"Вдень продовжу святкування з дітьми та онуками", - додав Бондаренко.

Комуніст Олександр Голуб на пасхальні свята чекатиме родичів у столиці.

"Ми завжди святкуємо всією родиною. Раніше я їздив до Львова. Проте цього разу, я думаю всі рідні приїдуть до Києва", - розповів нардеп.

Каже, що освятить паску в Києво-Печерській Лаврі. Після чого продовжить святкування у родинному колі.

Водночас представник блоку Литвина Олег Зарубінський відмовився говорити про свої плани на Великдень. Мовляв, щойно повернувся з-за кордону.

"Я щойно прилетів з-за кордону, з відрядження. Я не в курсі ніяких справ", - сказав Зарубінський на прохання Gazeta.ua розповісти про те, де і як святкуватиме Пасху.

Зараз ви читаєте новину «Чечетов на Великдень до церкви не піде, а Голуб освятить паску в Лаврі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути