Ексклюзиви
понеділок, 30 листопада 2020 16:49

"Це провал" - розказали про ефективність уряду Шмигаля

"Це провал" - розказали про ефективність уряду Шмигаля
7% ухвалених урядових законів – це провал законодавчої роботи уряду. Фото: КМУ

Верховна Рада прийняла лише 7% законопроєктів, зареєстрованих Кабміном Дениса Шмигаля.

Про це повідомляє Комітет виборців України у Facebook.

"Комітет виборців України проаналізував показники законодавчої роботи уряду Дениса Шмигаля у перші 9 місяців роботи. Всього за період із 5 березня по 30 листопада уряд подав до Верховної Ради 166 проєктів законів. Із них ухвалили (стали діючими законами) - 12 проєктів. Таким чином продуктивність роботи уряду за перші 9 місяців роботи становить лише 7%", - заявляють у КВУ.

З 12 урядових законів половина - це ратифікація угод, голосування за які часто є технічним питанням і має підтримку різних фракцій ВР, зауважують у КВУ.

"Ухвалили урядові законопроєкти про забезпечення харчування військовослужбовців, щодо виробництва електричної енергії з альтернативних джерел енергії, щодо запобігання поширенню коронавірусної хвороби, щодо перейменування Фонду соціального захисту інвалідів".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "У Раді є змова політичних "еліт", які запропонували не саджати у в'язницю за брехню в деклараціях" - Шабунін

Показники успішності законодавчої роботи уряду Дениса Шмигаля нижчі, ніж у Кабміну Олексія Гончарука. Так, уряд Гончарука за період із 29 серпня 2019 року по 4 березня 2020-го подав 138 законопроєктів, 31 із яких стали чинними законами.

Також показники уряду Шмигаля нижчі, аніж в уряду Володимира Гройсмана у перші 9 місяців роботи. За період із 15 квітня по 15 грудня 2016 року уряд зареєстрував 200 проєктів законів, із яких ухвалили 60.

"7% ухвалених урядових законів – це провал законодавчої роботи Кабінету міністрів. Але це питання не лише до уряду, а й до монобільшості, депутати якої часто підміняють собою роботу уряду. Зокрема, це проявилося під час пандемії коронавірусу, коли замість підтримки урядових документів Рада зосередилася на прийнятті власних законодавчих ініціатив. Такі низькі показники підтримки урядових законів є системною проблемою, що не сприяє нормальній роботі ані уряду, ані Верховної Ради", - пояснив голова КВУ Олексій Кошель.

Голова Верховної Ради Дмитро Разумков поскаржився, що в парламенті не виконують його доручень. Про це він сказав на погоджувальній раді в понеділок.

Зараз ви читаєте новину «"Це провал" - розказали про ефективність уряду Шмигаля». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути