середа, 24 квітня 2013 05:07

Царнаєв узяв відповідальність за теракти у Бостоні — ЗМІ

Царнаєв узяв відповідальність за теракти у Бостоні — ЗМІ
Джохар Царнаєв. Фото: novostimira.com.ua

Джохар Царнаєв зізнався ФБР, що вибухи у Бостоні влаштували вони з братом Тамерланом.

Про це повідомила електронна версія американської газети "Бостон глоб" з посиланням на джерела у правоохоронних органах.

За даними видання, відповідне зізнання 19-річний Царнаєв зробив минулої неділі, коли йому ще не були пред'явлені офіційні звинувачення. Він повідомив також, що вони з Тамерланом стоять за вбивством поліцейського 19 квітня. Тамерлан був убитий в той же день у перестрілці з співробітниками правоохоронних органів.

У цей час Джохар, який отримав важкі поранення під час затримання, перебуває в одній з лікарень Бостона. У нього ушкоджені голосові зв'язки, він не може говорити і відповідає на запитання ФБР у письмовому вигляді.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Бостонському терористу може загрожувати смертна кара - ЗМІ

У понеділок Царнаєв в режимі телеконференції зі своєї лікарняної палати брав участь у засіданні окружного суду штату Массачусетс, під час якого йому були висунуті звинувачення у масовому вбивстві. Царнаєв ствердно кивнув на знак того, що розуміє суть обвинувачень, і виголосив лише одне слово "ні", відповідаючи на запитання судді про те, чи може він заплатити за послуги адвоката.

Як відомо, 15 квітня у центрі Бостона з інтервалом у 12 секунд прогриміли два вибухи. Загинули три людини, більше 260 отримали поранення. Американська влада впевнена, що організаторами і виконавцями цих вибухів були брати Царнаєви.

Зараз ви читаєте новину «Царнаєв узяв відповідальність за теракти у Бостоні — ЗМІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

36

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути