вівторок, 23 квітня 2013 23:07

Експерт пояснив, чому теракт у Бостоні стався поруч із російським прапором

Експерт пояснив, чому теракт у Бостоні стався поруч із російським прапором
Віталій Пачевський. Фото: tvi.ua

Власник агентства з питань безпеки та охорони Віталій Пачевський вважає невипадковим, що перший вибух під час Бостонського марафону пролунав поряд із прапорами слов'янських держав.

Про це він заявив в ефірі телеканалу ТВі.

"Перший вибух був малої потужності. На фініші, коли бігун перетинає першу лінію, відбувається вибух", - уточнив Пачевський.

На думку експерта, насправді це був відволікальний маневр.

"При цьому він відбувся поряд із російським, словацьким прапорами. Тобто епіцентр вибуху на рівні слов'янських прапорів. Це я для себе помітив", - зауважив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Подвійний теракт у Бостоні: Обама у паніці проводить наради

Пачевський пояснив, про що така деталь говорить.

"Підозрюваний у скоєнні теракту є вихідцем із Північного Кавказу, який переїхав в Америку. Вибух відбувся при перетині лідером фінішної лінії. Лідера знімає камера, а Бостонський марафон – це одна зі спортивних подій, яка має вплив. Тобто ціль вибуху – привернути до себе увагу", – розповів експерт.

Нагадаємо, два вибухи з інтервалом в 12 секунд прогриміли в Бостоні 15 квітня на фініші міжнародного марафону. Загинули три людини: громадянка Китаю і два американця, один з яких — восьмирічна дитина. Більше 180 людей отримали поранення.

У ніч на 20 квітня в передмісті Бостона Уотертаун поліція затримала підозрюваного - 19-річного Джохара Царнаєва. Під час затримання він отримав кульові поранення в шию і в ногу і перебуває в лікарні. Старший брат підозрюваного Тамерлан Царнаєв в п'ятницю помер у лікарні від поранень, отриманих у перестрілці з поліцією.

Зараз ви читаєте новину «Експерт пояснив, чому теракт у Бостоні стався поруч із російським прапором». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

8

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути