неділя, 21 квітня 2013 11:30

Бостонський терорист перед затриманням намагався накласти на себе руки

Бостонський терорист перед затриманням намагався накласти на себе руки
Джохар Царнаєв. Фото: lenta.ru

Підозрюваний у скоєнні теракту на бостонському марафоні Джохар Царнаев, можливо, спробував застрелитися, коли його розшукувала поліція.

Як повідомляє американський телеканал CBS, лікарі виявили на тілі 19-річного підозрюваного два поранення - в ногу і в шию. Імовірно, перше з них він отримав під час перестрілки з поліцією, в результаті якої загинув старший брат Царнаева Тамерлан.

На думку лікарів, Царнаев, ховаючись від поліції в місті Вотертаун, цілком міг спробувати вчинити самогубство: за однією з версій, він засунув дуло пістолета в рот і натиснув на курок. В результаті цього він і отримав поранення в шию.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Джохар Царнаев міг втратити голос через поранення в шию.

Як повідомив телеканал CNN, 19-річний Царнаев, можливо, ніколи не зможе говорити і буде нездатний відповісти усно на запитання слідчих. Це може ускладнити розслідування, пояснює телеканал. Підозрюваний перебуває в лікарні у важкому, але стабільному стані.

Офіційно влада не повідомляла, які звинувачення будуть пред'явлені Царнаеву, однак, за даними джерела в міністерстві юстиції, його звинуватять у тероризмі та, можливо, у вбивствах. Як виняток слідчі мають намір допитати уродженця Чечні без адвоката і без зачитування його прав. Таке рішення викликало обурення правозахисників. Чи намагалися вже допитати Царнаева, не повідомляється.

Тим часом, як передає Reuters з посиланням на експертів, захист Царнаева, швидше за все, буде спиратися на його невеликий вік і психічний стан. Деякі конгресмени закликали президента Обаму судити Царнаева по військовим законам, як ув'язнених бази Гуантанамо. Проте юристи відзначають, що для американського громадянина, заарештованого на американській землі, така кваліфікація буде вкрай незвичайна.

Нагадаємо, раніше влада заявила, що розслідування злочинів, скоєних чеченцями братами Царнаевимі, ??може зайняти до двох років. Поліція підозрює їх у причетності до вибухів на марафоні в Бостоні 15 квітня, під час якої загинули 3 людини і понад 180 отримали поранення. Джохаром Царнаеву загрожує смертна кара за тероризм. Звинувачення йому можуть пред'явити вже найближчим часом.

Зараз ви читаєте новину «Бостонський терорист перед затриманням намагався накласти на себе руки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

43

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути