вівторок, 08 квітня 2014 06:05

"Були приклади, коли люди віддавали усю власність, щоб захистити країну" - Тимошенко в Донецьку
8

Фото: Тетяна Заровна

В понеділок в Донецьку з першим візитом після звільнення побувала кандидат в Президенти Юлія Тимошенко. У аеропорту вона поспілкувалася з журналістами і прибічниками. Пояснила, що прилетіла, щоб вивчити ситуацію у зв'язку із спалахом сепаратизму.

Після спілкування з керівниками області і силовиками дійшла висновку, що кордони захищені і агресори з терористами будуть зупинені безкровним шляхом у найближчі дні. Вона просила патріотів не виходити на акції протесту і довіряти діям влади.

- Наш спокій - наша сила, і наш захист від агресії. Потрібно просто вірити, що Україна пройде важкий період і стане європейською країною. Україна не була готова ні до війни, ні до сепаратизму. Усе це для мирних українців - стихійне лихо. Тому зараз ми підтягуємо законодавство для того, щоб відповідальність за дестабілізацію, сепаратизм - стала чутливою.Щоб люди, які зараз з бітами йдуть за гроші десь постояти - щоб вони знали, що відповідальність буде не ілюзорна, - сказала Тимошенко.

Вона пояснила підвищення тарифу на газ для населення.

- Сьогодні усі громадяни повинні знати, що за останні 4 роки НАК "Нафтогаз" перетворили не просто на банкрот... Головна газова артерія країни доведена до стану, коли на багато років вперед узяті кабальні кредити під величезні відсотки. Закуплено устаткування за ціною в 5-10 разів дорожче, яке абсолютно не треба. "Нафтогаз" пограбований до такої міри, що не витримує ніяких навантажень. Треба терміново рятувати головну власність країни. Я хочу нагадати, що в історії світу була неодноразово така ситуація, коли люди, розуміючи, що країні погрожує небезпека, несли країні свої гроші. Як сьогодні багато людей віддають свої гроші армії. І були приклади, коли люди віддавали усю свою власність, щоб захистити країну. Сьогодні такий момент, коли Україна в украй важкому економічному стані і на тлі цього нам погрожують війною.

Юлія Тимошенко спростувала популярні в Донецьку чутки про те, що розпалювати сепаратизм в Донецьку вигідно їй - нібито, щоб відстрочити вибори.

- Я за проведення виборів 25 травня і ні дня відстрочення! - підкреслила вона. - Я завжди була за проведення негайних виборів, і якнайскоріше потрібно їх провести, щоб країна отримала сильну легітимну владу. Щоб не давати терористам час для знущань над нашою країною.

Вона вважає, що після виборів ситуація в країні повністю стабілізується. Так само Тимошенко спростувала існуючу думку про те, що головною метою її візиту в Донецьк була зустріч з Ахметовим. За словами Тимошенко, з олігархом вона не зустрічалася.

Зараз ви читаєте новину «"Були приклади, коли люди віддавали усю власність, щоб захистити країну" - Тимошенко в Донецьку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

30

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути