четвер, 12 лютого 2009 10:42

Бойко "здав" особистого адвоката Тимошенко

Бойко "здав" особистого адвоката Тимошенко
Екс-главу адміністрації Леоніди Кучми Віктора Медведчука в справі проти депутатів від Партії регіонів Юрія Бойка і Сергія Льовочкіна захищав адвокат прем"єр-міністра Юлії Тимошенко Володимир Макар.

Про це заявив Юрій Бойко.

"Коли інтереси Медведчука захищає особистий адвокат Тимошенко, діловий партнер Андрія Портнова і кандидат в депутати Київради від БЮТ на останніх виборах, які підтвердження того, що Медведчук і Тимошенко "в одному човні", ще потрібні?", - заявив Бойко, пише Дело.

Медведчук і Тимошенко "в одному човні"

У 2006 році Володимир Макар захищав честь і ділову репутацію Юлії Тимошенко в судовому процесі проти газети "Україна молода". У 2008 році представляв інтереси депутата від БЮТ Андрія Портнова проти СБУ і "5 каналу".

Разом з тим, Бойко висловлює задоволенням тим, що в результаті того, що він розголосив наміри групи осіб провести операцію з реекспорту середньоазіатського природного газу, призначеного для споживачів України, в країни Центральної і Західної Європи, ці наміри на сьогоднішній день зірвані.

Проте спроби реекспорту середньоазіатського газу на шкоду інтересам України можуть повторитися, вважає Бойко.

Підставою для цього, на думку депутата, є українсько-російські газові контракти від 19 січня, які передбачають постачання газу для потреб України в 2009 р. всього 40 млрд. куб. м., що істотно нижче за потреби держави. Традиційний об`єм закупівель Україною імпортного газу складає 52-55 млрд. куб. м, на рік що, власне, підтверджується і самими контрактами.

На період 2010-2019 рр. вони передбачають щорічні поставки до України 52 млрд. куб. м палива. При цьому об`єм закупівель середньоазіатського газу "Газпромом" також чітко зафіксований на 10-річний період і складає 55 млрд. куб. м. щорічно.

Таким чином, у 2009 р. поза газовим балансом України залишилося до 15 млрд. куб. м середньоазіатського газу, який може бути реескпортований до держав Центральної і Західної Європи всупереч інтересам України.

"Доходи від перепродажу цього газу, на мою думку, будуть використані для фінансування президентської виборчої кампанії Юлії Тимошенко через названих мною, як втім і інших близьких до неї осіб. Я маю намір і далі відстежувати ситуацію, і буду і надалі називати всіх фігурантів цих схем, які завдають колосального збитку інтересам країни", – вважає Бойко.

Також у повідомленні сказано, що Бойко залишає за собою право оскаржити рішення Печерського районного суду м. Києва в апеляції після офіційного оголошення його рішення.

Нагадаємо, що 11 лютого Печерський райсуд Києва в повному об"ємі задовольнив позовні вимоги екс-глави адміністрації президента Кучми Віктора Медведчука до членів Партії регіонів Юрія Бойка і Сергія Льовочкіна про захист честі, гідності і ділової репутації.

За матеріалами: Дело, Форпост.

Зараз ви читаєте новину «Бойко "здав" особистого адвоката Тимошенко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути