Ексклюзиви
четвер, 22 січня 2009 12:17

Бойко: Тимошенко відповість за зраду

Бойко: Тимошенко відповість за зраду

"Регіонал" Юрій Бойко вважає, що, виходячи з підписаних між НАК "Нафтогаз України" і російським "Газпромом" контрактів, середньорічна ціна на газ для України, в 2009 році буде вищою, ніж 228,8 доларів за тис. куб. м.

Про це він сказав на прес-конференції у четвер, повідомляють Українські новини.

"Все це імпровізація сьогодні для того, щоб хоч якось пережити цей скандал, якось заспокоїти його. Безумовно, ніякої ціни 228,8 не буде, це всім зрозуміло", - сказав він, коментуючи заяву прем"єра Юлії Тимошенко про те, що середньорічна ціна на газ в 2009 році становитиме 228,8 долара за тис. куб. м.

Бойко підкреслив, що має у своєму розпорядженні контракти про поставки й транзит газу.

Він підкреслив, що виходячи з відповідних документів, у формулі, яка визначає вартість газу, закладена базова ціна 450 доларів і зафіксоване зобов"язання України в частині передоплати за газ, який поставляє.

Бойко обурений тим, що даними контрактами уряд "фактично оформив зобов"язання України перед "Газпромом" на 10 років платити за газ дорожче, ніж кожна із країн Європейського Союзу".

Він підкреслив, що ці домовленості не містять ніяких пільгових умов на поставки газу для України при тім, що "Газпром" укладає контракти з більшістю європейських країн з умовою сезонних знижок та інших пільг.

"Я думаю, що всі фігуранти цього процесу будуть мати тривалі розмови із правоохоронними органами, тому що інакше, як зрадою національних інтересів, подібні контракти назвати не можна", - заявив він.

На думку Бойка, українські промислові підприємства не зможуть платити за газ, виходячи із цін відповідних контрактів.

Зараз ви читаєте новину «Бойко: Тимошенко відповість за зраду». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути