Ексклюзиви
субота, 14 грудня 2013 13:08

Богословська вважає, що Янукович хоче зіткнення двох майданів

Богословська вважає, що Янукович хоче зіткнення двох майданів
Інна Богословська Фото: zik.ua

Екс-нардеп від Партії регіонів Інна Богословська вважає, що в найближчі дні президент Віктор Янукович може зважиться на силовий розгін Майдану. Про це вона заявила в коментарі Gordonua.com.

"Не було обіцянки президента (не застосовувати силу - ред.). Навіть такої обіцянки він не дав. Президент зараз розводить ситуацію. Я маю на увазі сленгове значення цього слова. Пам'ятаєте, у Чечетова - "розвели, як кошенят". Він хоче отримати паузу, щоб провести перегрупування сил серед своїх, повибивати всіх тих, хто приймає рішення, але виявився не надто рішучим щодо застосування силових методів. І потім він зробить таку вертикаль влади, яка взагалі не буде думати при виконанні будь-яких вказівок", - сказала Богословська.

За її словами, у вихідні, коли намічені мітинги опозиції і провладна акція, цілком можливі провокації.

"У мене дуже важкі передчуття. Вихід тільки один: люди повинні вставати, особливо, південний схід. Якщо він не встане, фінал буде, але він буде довшим і болючішим", - зазначила депутат.

Богословська прогнозує, що на регіональний майдан приїде не 200 тисяч людей, як обіцяли "регіонали", а тисяч 80-100. А Майдан збере тисяч 600. Вона вважає, що якби президент реально хотів уникнути протистояння, то він повинен був сказати, що майдани необхідно розвести.

"Він повинен був дати вказівки, поставити регіональний майдан подалі від мітингувальників на Майдані Незалежності, хоча б на Михайлівській площі. Якщо він цього не зробив, значить він хоче силового варіанту. А потім скаже: це не я, це люди один з одним побилися", - додала Богословська.

Вчора в ході круглого столу в Палаці "Україна" Віктор Янукович закликав українців заспокоїтися і припинити протистояння. Також він заявив, що необхідно ввести мораторій на будь-які силові дії.

Зараз ви читаєте новину «Богословська вважає, що Янукович хоче зіткнення двох майданів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

19

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути