четвер, 20 лютого 2014 19:30

"Беркут" можна оцінювати як п'яту колону Москви - Дмитро Ярош

"Беркут" можна оцінювати як п'яту колону Москви - Дмитро Ярош

"Янукович переоцінює могутність силових структур. Він переконаний, що може знести майдан за кількадесят хвилин. Він дуже помиляється", - сказав у інтерв'ю журналу "Країна" лідер "Правого сектора" Дмитро Ярош.

Після перемоги революції Міністерство внутрішніх справ має бути розформоване, - зауважив він.

"Більш корумпованої, гнилої і непрофесійної структури в державі зараз немає. Що не міліцейський начальник - то бізнесмен, який возить чемоданами гроші нагору, аби утриматися на посаді. Щойно Янукович прийшов до влади, вони активно почали працювати по зміні особового складу, кадровій політиці у силових структурах. За 4 роки там все патріотичне було вбите, і люди поставлені відповідні. Вони працюють, як найманці. Чим займався "Беркут" всі ці роки? Вишибали бізнес, нацменів трясли, за наші гроші. Це не український почерк. Зараз можна розцінювати "Беркут" як п'яту колонку Москви однозначно", - пояснив він.

Міліцію потрібно реформувати за грузинським сценарієм, наголошує керівник "Правого сектора".

"Силові структури режиму неоднорідні, записувати усіх у вороги не розумно. Багато співчуваючих є в СБУ, навіть у МВС. На місцях є симало порядних офіцерів. Піля перемоги революції міліцію треба реформувати за грузинським сценарієм. Поставити молодь, яка зможе діяти жертовно. Люди, які ризикувати життям на барикадах, зможуть боротися й за вищі ідеали. Я кажу хлопцям: кожен з вас після революції має зайняти своє місце в суспільній ієрархії. Маєте увійти туди і зробити цю державу кращою", - розповів він.

Ярош повідомив, що на Майдані діють близько 40 агентів ФСБ. Вони інфільтровані у сотні самооборони, інші структури Майдану.

"Це майже війна, і ворог не дрімає. Ми намагаємося протидіяти агентурі", - додав керівник "Правого сектора".

Більше читайте у № 210 журналу "Країна"

 

Зараз ви читаєте новину «"Беркут" можна оцінювати як п'яту колону Москви - Дмитро Ярош». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути