четвер, 21 лютого 2019 14:50

Березнева індексація пенсій і субсидії грошима - це підкуп виборців - Ніколаєнко

Березнева індексація пенсій і субсидії грошима - це підкуп виборців - Ніколаєнко
Глава політичної партії "Основа" Андрій Ніколаєнко: "Кількість працюючих майже зрівнялася з кількістю пенсіонерів, а якщо працівники будуть продовжувати виїжджати за межі України такими ж темпами, бюджет не зможе фінансувати тих, хто залишився"

Соціальна політика уряду - непрофесійна і антиукраїнська, вважає глава політичної партії "Основа" Андрій Ніколаєнко.

"Навіть не хочеться коментувати те, що говорить міністр Рева. Він несоціальний міністр. Його підходи до керівництва соціальною сферою є антиукраїнськими. Абсолютні дурниці - коли в країні, де найнижчий рівень життя в Європі, найнижчі пенсії, міністр починає розповідати, що українцям потрібно менше їсти. Коли в уряді кажуть, що потрібно прикрутити газ, а самі будують палаци. Коли говорять народу, що потрібно менше лікуватися, і не хворіти, а самі отримують медичне обслуговування за кордоном. Такі речі я вважаю знущанням над народом", - заявив Ніколаєнко в ефірі ObozTV.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україні потрібна економічна конституція - Ніколаєнко

Твердження членів уряду про індексацію пенсій - не що інше, як передвиборча технологія, підкуп виборців, причому за кошти державного бюджету, стверджує глава "Основи". А обіцяне урядом підвищення пенсії економічно необґрунтоване, засобів в пенсійному фонді більше не стало.

"Слова міністра Реви часто не відповідають дійсності. Зараз він говорить, що пенсії індексують всім на однаковий відсоток, зрівнялівки не буде. Але що ми бачимо? Відбувається підготовка до банального підкупу виборців діючою владою за бюджетні кошти. Як ми бачимо, є частина підкупу за небюджетні кошти - і цим нехай займається МВС. Але є й інша частина, з бюджету. Чому саме зараз відбувається монетизація субсидій? За рахунок чого влада має намір переглянути пенсії? Чи зростає таким чином економіка? Хіба в Україні більше почали платити податків? Зменшився дефіцит Пенсійного фонду? Насправді, його дефіцит - 40%. Йде недофінансування лікарів, військових, вчителів, тому що з бюджету влада повинна наповнити пенсійний фонд. Тому що у нас кількість працюючих майже зрівнянлась з кількістю пенсіонерів, а якщо працівники будуть продовжувати виїжджати за межі України такими ж темпами, бюджет не зможе фінансувати тих, хто залишився. Тому те, про що заявляють в уряді - це історія про підкуп через нібито добрі справи. Насправді, немає ніяких економічних підстав, щоб ефективно втілити підвищення пенсій", - пояснив Ніколаєнко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 2019 рік - вирішальний для України - Тарута

Політик також нагадав про 10-денну затримку виплат пенсій влітку минулого року, коли стався касовий розрив і Казначейство давало позику Пенсійному фонду. За словами Андрія Ніколаєнка, подібні факти зайвий раз свідчать, що Україна - фактично банкрут. Влада стоїть на колінах перед МВФ, щоб хоч якось заплатити пенсії, замість того, щоб запустити економіку, підкреслює глава партії "Основа".

Згідно з програмою кандидата на пост президента України від партії "Основа" Сергія Тарути, розмір середньої пенсії в Україні повинен становити не менше 10 тис. грн. У політсилі також розробили за участю провідних вчених і бізнесменів Доктрину "Україна 2030", де описані кроки зі стрімкого економічного зростання країни і приведення зарплат і пенсій до рівня східноєвропейських країн.

Зараз ви читаєте новину «Березнева індексація пенсій і субсидії грошима - це підкуп виборців - Ніколаєнко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути