середа, 29 серпня 2007 16:03

Балога витяг з портфеля три тисячі і дав бабусі під церквою

Балога витяг з портфеля три тисячі і дав бабусі під церквою

На вчорашнє свято Успіння Пресвятої Богородиці президент Віктор Ющенко ходив молитися до Печерської лаври. Глава держави прийшов на завершення літургії — вже під час причастя. Служба відбувалася під відкритим небом на подвір"ї лаври.

— Для мене велика радість, що ви сьогодні відвідали це святе місце, — говорить предстоятель Української православної церкви Московського патріархату Володимир у мікрофон після завершення літургії.

Бажає президентові здоров"я та сил для служіння великій державі. Митрополита слухають понад тисячу парафіян. Ющенко стає біля нього. Бере мікрофон і дякує. Потім вони разом ідуть подвір"ям крізь натовп. Серед присутніх секретар Радбезу Іван Плющ, голова секретаріату Віктор Балога, брат президента Петро Ющенко, керівник Держохорони Валерій Гелетей.

Балога бере під руку Петра Ющенка, а Гелетей — Плюща. Перемовляються й жартують. Дехто з парафіян намагається з ними поговорити. Високопосадовці зупиняються, коротко відповідають. Зрештою, гублять президента в людському вирі. Балога запитує Плюща:

— Де ж наші? Я думаю, вони вже десь там, — махає він у бік Ближніх печер.

Чиновники розвертаються та йдуть до протилежного виходу з території лаври, де немає людей. По телефону викликають машини, щоб наздогнати президента. В одній із вуличок за лаврою, їх перестріває бабуся. Щось запитує в голови секретаріату.

— Я роблю з президентом, — відказує той тихо й додає: — Моє прізвище Балога.

— Це ви? — дивується бабця.

Щось розповідає йому. Поруч Плющ пропонує вже їхати. Балога каже, що треба зачекати на його авто. Коли воно під"їжджає, кидає охоронцеві:

— Сумку дай!

Охоронець приносить із машини чорний портфель. Глава секретаріату витягає з нього дуже товстий білий конверт і дістає звідти купюри. Дає бабусі.

— Там три тисячі гривень. Так що... — каже він. Прощається, сідає в машину і кортеж швидко від"їжджає в напрямку Ближніх печер.

Кореспондент "ГПУ" запитує в бабусі, про що говорила з главою секретаріату. Її звати Марія, їй 83 роки.

— Я ношу протезну обувь і другої не можу носить — у мене ноги сильно покалічені, — каже вона. — У мене син інвалід третьої групи, вообще не може ходить. Підписав міністр Папієв, що сім справок нада, щоб заказать обувь. Ні за Кравчука, ні за Кучми такого не було. А зараз Янукович дав це Папієву підписати.

Бабуся Марія каже, що просила Балогу допомогти виписати протезне взуття для неї та сина. Пара коштує 800 грн.

— А він сказав, що лучче грошей дам так, що хватить. Це все Божа Матір! — пояснює бабуся Марія.

"Газета по-українськи"


Зараз ви читаєте новину «Балога витяг з портфеля три тисячі і дав бабусі під церквою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути