Ексклюзиви
неділя, 07 липня 2013 21:15

Балога і Домбровський мають довести, що вони можуть виграти вибори знову – експерт

Балога і Домбровський мають довести, що вони можуть виграти вибори знову – експерт
Фото: marganetz.wordpress.com

Колишні народні депутати Пало Балога та Олександр Домбровський мають довести, що вони знову можуть виграти вибори.

Про це в коментарі Gazeta.ua сказав політолог Володимир Фесенко.

"Балога і Домбровський мають довести, що вони можуть виграти вибори знову. Це суто політична дія, проте якщо виникають такі прецеденти, то це варто зробити. Буде урок на майбутнє, аби не допускати потім такого.  Вони мають довести, що нечесно із ними вчинили", - висловив думку експерт, говорячи про позбавлення мандатів нардепів Балоги та Домбровського.

"Треба правовим чином заблокувати такі ситуації, і в той же час на рівні Верховної Ради пошукати запобіжники", - наголосив політолог.

"Якщо ситуація дійшла до цього – то варто так поступити. Так, це не нормальна ситуація. Наприклад, аби блокувати таке рішення, то треба було про то знати, що Рибак може це оголосити. Є ще ризик для євроінтеграційних законопроектів", - додав політолог.

Окрім того, за його словами, "тактично, влада переграла опонентів, то думаю, що все ж таки нічого не переграти, навіть якщо вдатися до блокування".

Проте експерт зауважив, що політикам варто продовжувати боротьбу.

"Треба шукати варіанти. Можливо, це звернення в Конституційний суд, хоча боюсь, що результат очевидний, або Європейський суд з прав людини, але то два роки треба витратити", - резюмував Фесенко.

Нагадаємо, 3 липня спікер Верховної Ради доручив забрати картки у Домбровського і Балоги і припинити нарахування їм заробітної плати.

8 лютого Вищий адміністративний суд України прийняв рішення позбавити депутатських повноважень двох народних депутатів - позафракційного Домбровського, обраного у Вінницькому окрузі N11 і Павла Балогу, обраного в окрузі N71 на Закарпатті. Цим же рішенням суд зобов'язав ЦВК провести повторні вибори на цих двох округах.

11 червня Окружний адміністративний суд Києва зобов'язав спікера Рибака позбавити народних депутатів своїх посвідчень. Автором позовів був є колишній депутат від опозиції  Юрій Кармазін.

Зараз ви читаєте новину «Балога і Домбровський мають довести, що вони можуть виграти вибори знову – експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути