Ексклюзиви
пʼятниця, 26 квітня 2013 09:39

Янукович звернувся до українців з приводу катастрофи у Чорнобилі

Янукович звернувся до українців з приводу катастрофи у Чорнобилі
Янукович: "Максимальну увагу держава повинна приділяти розв'язанню проблем чорнобильців". Фото: lifedon.com.ua

Держава повинна приділяти максимальну увагу вирішенню проблем постраждалого від аварії на ЧАЕС населення та посиленню його соціального захисту.

Про це йдеться у зверненні президента Віктора Януковича до дня чорнобильської трагедії.

"Із болем у серці ми вкотре згадуємо про тих, хто, приборкуючи ядерну стихію, пожертвував собою заради порятунку мільйонів людей... Україна сьогодні вшановує героїв, які у різний час самовіддано рятували нашу землю, не допустивши розповсюдження смертельної небезпеки", - зазначив він.

Янукович висловив "подяку державам, народам, усім небайдужим, хто продовжує надавати допомогу у ліквідації згубних наслідків аварії, тим, хто нині виконує відповідальну роботу з їх мінімізації, зводить нове надійне укриття над зруйнованим реактором".

"Пам'ять про велику трагедію закликає до згуртування та консолідації зусиль влади й суспільства навколо вирішення складних завдань, пов'язаних із реалізацією проектів створення на Чорнобильській АЕС екологічно безпечної системи, реабілітації забруднених територій, їх подальшого розвитку", - зазначив президент.

Це потребує постійної мобілізації значних бюджетних коштів і трудових ресурсів, додав він.

Однак "максимальну увагу держава повинна приділяти розв'язанню проблем постраждалого населення, постійно дбати про посилення соціального захисту людей, обпалених Чорнобилем", наголосив Янукович.

Зараз ви читаєте новину «Янукович звернувся до українців з приводу катастрофи у Чорнобилі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути