Ексклюзиви
понеділок, 28 січня 2013 11:23

У Києві показують французькі фотопортрети, присвячені Чорнобилю
11

Фото: Фото надані Bottega Gallery

У галереї "Боттега" відкрилася виставка робіт франко-швейцарського фотографа Валері Клеман (Valerie Clement). 50 знімків присвячені осмисленню Чорнобильської катастрофи.

Ідея фотографій виникла після того, як Валері Клеман працювала художником-постановником у виставі за мотивами книги "Чорнобильська молитва" білоруської письменниці Світлани Олексійович. Її вразила ця історія, а сама книга стала своєрідною сенсацією у Франції на початку 90-х років.

Для деяких фотографій їй позували знайомі та актори-непрофесіонали у Франції та Швейцарії. Інші - це результат відзнятого в Україні. Вона багаторазово накладала на зображення різні фактури, що в результаті створили ефект намальованої картини. Саме завдяки цьому архітектура та "залишені" пейзажі зони Відчуження схожі на стару архівну зйомку.

"Кожен відтворений мною образ - це завмерлий час, німе запитання: що ж все-таки відбулося? Відповідь намагаєшся знайти у поглядах, у виразах осіб, в положеннях тіл"- пояснює ідею проекту "Відображений час" Валері Клеман.

Виставка триватиме до 12 лютого. Галерея працює кожен день, крім неділі та понеділка, до 20.00. Знаходиться галерея "Ботегга" по вулиці Михайлівській, 22б.

Зараз ви читаєте новину «У Києві показують французькі фотопортрети, присвячені Чорнобилю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі