Ексклюзиви
понеділок, 02 квітня 2012 11:59

Янукович вважає Угоду з ЄС програмою внутрішніх реформ

Янукович вважає  Угоду з ЄС  програмою внутрішніх реформ
Віктор Янукович готовий невідкладно перейти до підписання Угоди. Фото: AFP

Україна розглядає Угоду про асоціацію з Європейським Союзом насамперед як комплексну програму масштабних внутрішніх реформ у всіх сферах політичного, економічного та соціального життя нашої держави.

Про це заявив президент України Віктор Янукович в інтерв'ю польському виданню Dziennik Gazeta Prawna, повідомляє прес-служба голови держави.

Йдеться, зокрема, про модернізацію країни, у ході якої Угода про асоціацію буде також ефективним інструментом здійснення реформ відповідно до європейських стандартів.

"Європейська інтеграція – незмінний ключовий пріоритет зовнішньополітичного курсу та внутрішнього розвитку України. Ми сприймаємо Європейський Союз як цивілізаційний вибір, оптимальну модель розвитку нашої держави, його економіки і суспільних інститутів, а в перспективі – і як наш спільний дім", - сказав президент.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У МЗС не виключають, що процес підписання Угоди з ЄС може зайняти близько року

Янукович підкреслив: на нинішньому етапі укладання Угоди про асоціацію разом зі створенням поглибленої і всеохоплюючої зони вільної торгівлі – головне завдання євроінтеграції України.

ЗВТ, яка передбачатиме інтеграцію економіки України у загальний ринок ЄС, на переконання президента, – головна практична цінність Угоди про асоціацію. "Уже сьогодні ми активно готуємося до інтеграції української економіки на внутрішній ринок ЄС, здійснюються необхідні реформи у сфері зміцнення демократії та верховенства права на основі наших спільних цінностей", – підкреслив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Євросоюз: Угоди про асоціацію не буде, допоки Тимошенко у в'язниці

Янукович також зазначив, що результативність будь-якої угоди залежить від зусиль усіх сторін. "У відповідь на готовність України проводити масштабні реформи і впроваджувати європейські стандарти, ми очікуємо від наших партнерів більшої взаємодовіри та відкритості у питанні європейського майбутнього України", - додав він.

Одним із тестів на готовність Євросоюзу будувати з Україною довірчі й відкриті відносини Янукович назвав візовий діалог.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Угоду про Асоціацію з ЄС не ратифікують до 2015 року - Чорновіл

Сьогодні, зазначив Янукович, Україна готова невідкладно перейти до етапу підписання та подальшої ратифікації Угоди про асоціацію. "Ми розраховуємо на конструктивний і прагматичний підхід у цьому питанні і з боку наших європейських партнерів", - резюмував Янукович.

Нагадаємо, 30 березня в Брюсселі було парафовано Угоду про асоціацію між Україною та Європейським Союзом та Зону вільної торгівлі. У МЗС сподіваються, що Угоду буде підписано на початку 2013 року.

Зараз ви читаєте новину «Янукович вважає Угоду з ЄС програмою внутрішніх реформ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути