Ексклюзиви
вівторок, 06 березня 2012 08:05

Спецтема: Тимошенко — за ґратами

Євросоюз: Угоди про асоціацію не буде, допоки Тимошенко у в'язниці

Євросоюз: Угоди про асоціацію не буде, допоки Тимошенко у в'язниці

Представники Європейського Союзу знову заявили, що ЄС не зможе просунутися в справі укладання угоди про асоціацію з Україною, якщо влада України не змінить свого ставлення до справи колишнього прем'єр-міністра Юлії Тимошенко.

Верховний представник ЄС із закордонних справ Катрін Ештон, яка перебуває в Празі на засіданні міністрів закордонних справ країн-членів Євросоюзу та Східного партнерства ЄС, нагадала, що в ЄС вже чітко давали знати владі України, "за стандартами, які нам цінні, за європейськими стандартами, до Юлії Тимошенко поставилися неналежним чином".

За її словами, ЄС закликає Україну "не тільки зрозуміти це", але і виправити становище, "використовуючи стандарти міжнародного правосуддя", і продовжувати закликати до цього й далі.

"Ми хочемо угоду про асоціацію, але усвідомлюємо, що політичні структури, які діють в Європі, захочуть побачити поступ у цьому питанні", - додала вона.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Угоду про асоціацію кинули до в'язниці, й українська влада тримає ключ - Європейські дипломати

Міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський додав, що його країна теж хотіла б підписання, ратифікації та втілення угоди про асоціацію України з ЄС, і нагадав, що і сама Тимошенко хотіла б цього ж незалежно від того, що відбувається з нею.

Але, підкреслив він, слова Ештон відображають тверду позицію деяких країн-членів ЄС, що "об'єктивно цього не відбудеться, якщо справу Тимошенко не буде вирішено, і влада Україна знає це".

Також у зустрічі брав участь міністр закордонних справ України Костянтин Грищенко.

Зараз ви читаєте новину «Євросоюз: Угоди про асоціацію не буде, допоки Тимошенко у в'язниці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

74

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути