неділя, 04 березня 2012 11:37

Спецтема: Тимошенко — за ґратами

Оточення Януковича подумає після виборів, як випустити Тимошенко - думка

Оточення Януковича подумає після виборів, як випустити Тимошенко - думка

Політолог Сергій Таран вважає, що у дочки екс-прем'єра Юлії Тимошенко Євгенії немає шансів виграти суд проти Генпрокуратури.

"Вся українська правоохоронна система знаходиться під тотальним контролем влади. Тут не можна думати про якийсь незалежний розгляд цієї справи. Мета, яку переслідує молодша Тимошенко, є не стільки покладання надій на справедливий суд, скільки привернути увагу громадськості та міжнародної спільноти до питання несправедливого засудження Юлії Тимошенко. А вже за допомогою цього тиснути на владу, аби вона змінила своє ставлення до опозиції", - зазначив експерт.

Таран пояснив, що у світі реагують на подібні речі, інакше політичних ув'язнень було б значно більше, адже в Україні засуджували б не тільки політиків, а й журналістів та лідерів громадських організацій.

"Поки Янукович не опиниться в повній міжнародній ізоляції, а до цього все йде, він не дасть жодних вказівок, аби справа Тимошенко рухалася в зворотному напрямку. До парламентських виборів екс-прем'єр буде у в'язниці. Її неучасть у них та фальсифікації поставлять питання про міжнародну ізоляцію влади. Після цього оточення Януковича, опинившись в такій ситуації, буде думати, як випустити Тимошенко та замінити президента. Теоретично навіть достроково", - наголосив він.

За словами політолога, Юлія Тимошенко має за мету брати участь у президентських виборах.

"Зараз вона опинилася в центрі української політики. У неї об'єктивно найвищий рейтинг в країні та підтримка Заходу. Якщо не буде реформ, спостерігатимуться провали в економіці та соціальній сфері, при тому діятиме міжнародна ізоляція України. Це буде працювати на Тимошенко, але проти Януковича. Її перебування за ґратами – частина політичної кампанії. Головним її політтехнологом є президент Янукович. Не знаю, який би політтехнолог зробив би так, щоб кожні дві години про ув'язнення Тимошенко говорили провідні політики світу. Або депутати Європарламенту приходили на засідання у футболках із її зображенням", - зауважив Таран.

Нагадаємо, адвокат доньки колишнього прем'єр-міністра Юлії Тимошенко Євгенії Микола Єременко подав скаргу до Печерського суду з вимогою визнати незаконною бездіяльність Генеральної прокуратури щодо катувань над Юлією Тимошенко.

Зараз ви читаєте новину «Оточення Януковича подумає після виборів, як випустити Тимошенко - думка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

17

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути