пʼятниця, 02 березня 2012 17:01

На ГПУ подали до суду за катування Тимошенко

На ГПУ подали до суду за катування Тимошенко

У четвер адвокат доньки колишнього прем'єр-міністра України Юлії Тимошенко Євгенії Микола Єременко подав скаргу до Печерського суду з вимогою визнати незаконною бездіяльність Генеральної прокуратури щодо катувань над Юлією Тимошенко.

"Прокуратура ухилилася від покладеного на неї вимогами ст.97 Кримінально-процесуального кодексу України обов'язку вжити всіх можливих заходів щодо припинення злочину – катування Юлії Тимошенко", - цитує Єременка прес-служба партії "Батьківщина".

"Натомість представники влади 14-16 лютого активно перешкоджали медичному обстеженню Юлії Тимошенко, шантажуючи та залякуючи вигаданою кримінальною відповідальністю іноземних медиків, які здійснювали її обстеження та виявили при цьому у неї прогресуюче захворювання", - наголосив адвокат.

У свою чергу Євгенія Тимошенко заявила, що її маму "піддають тортурам у в'язниці: вона знаходиться під цілодобовим відеоспостереженням, а світло не вимикається ні вдень, ні вночі".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Євгенію Тимошенко дві з половиною години не пускають до матері - Власенко

"Їй відмовляють у візитах правозахисників, закордонних політиків та часто навіть її адвокатів", - сказала Євгенія.

"Мене обурює, коли лікарі, які давали клятву Гіппократа, фальшують діагноз моєї мами та не надають їй медичну допомогу. Перед візитом закордонних лікарів вони не давали їй навіть знеболювального, незважаючи на сильний біль, який вона відчувала", - повідомила Євгенія Тимошенко.

У цьому зв'язку Єременко нагадав, що згідно з українським законодавством порушення клятви Гіппократа тягне за собою кримінальну відповідальність.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Мама лежала в критичному стані непритомна, а ніхто не прийшов — донька Тимошенко

Нагадаємо, 10 лютого донька екс-прем'єр-міністра Євгенія Тимошенко разом зі своїм адвокатом Миколою Єременком звернулися до Генеральної прокуратури з вимогою порушити кримінальну справу за фактом застосування стосовно Юлії Тимошенко катувань та тортур.

Зараз ви читаєте новину «На ГПУ подали до суду за катування Тимошенко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

16

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути