середа, 08 лютого 2012 14:01

Угоду про асоціацію Україна-ЄС можуть затвердити вже в березні - голова МЗС Польщі

Угоду про асоціацію Україна-ЄС можуть затвердити вже в березні - голова МЗС Польщі

Остаточний текст Угоди про асоціацію Україна-ЄС може бути затверджено найближчими тижнями, прогнозує міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський.

"Ми сподіваємося, що текст Угоди остаточно буде закритий протягом найближчих тижнів", - сказав він на прес-конференції в середу в Києві.

Міністр, зокрема, уточнив, що за наявною у нього інформацією, торгова частина Угоди "вже закрита", а політична частина буде вирішена до березня. При цьому він підкреслив, що в цьому контексті він говорить про відсутність політичних умов.

"І ми всі знаємо, що це означає", - додав він.

Сікорський нагадав, що "справа Тимошенко" нашкодила іміджу Україні: "Я по дружбі до України, до українських друзям підкреслюю, як багато нашкодило іміджу Україні якість судового процесу проти Юлії Тимошенко".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Янукович: У 2012 році Україна укладе Угоду про асоціацію з ЄС

У той же час, за його словами, не варто говорити про міжнародну ізоляцію України через "справу Тимошенко": "Що стосується слова "ізоляція", я вважаю, що це занадто сильно сказане слово зараз".

Також Сікорський зазначив, що складається певне відчуття, що Україна та її союзники, зокрема Польща, яка під час свого головування в ЄС зробила для України більше, ніж для інших європейських країн, не використовують всіх шансів для встановлення повної демократії в країні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Відносини з ЄС будуть "заморожені" до рішення по Тимошенко Європейського суду - нардеп

"Те, що нам ускладнює, не полегшує нашу роботу в ЄС в цьому плані (євроінтеграції) - зростаючий клімат недовіри щодо політики, яку веде Україна. Це питання якості судового процесу щодо Юлії Тимошенко", - підкреслив Сікорський.

Зараз ви читаєте новину «Угоду про асоціацію Україна-ЄС можуть затвердити вже в березні - голова МЗС Польщі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути