понеділок, 30 січня 2012 11:27

В Європарламенті про санкції щодо України поки не думають

В Європарламенті про санкції щодо України поки не думають

Новообраний президент Європарламенту Мартін Шульц вважає, що поки рано говорити про якісь санкції Євросоюзу щодо України.

"Я думаю, це заходить занадто далеко і говорити про це передчасно. ЄС повинен спочатку спробувати знайти спільну мову з українським урядом, щоб економічні і політичні взаємини залишилися в прийнятних для обох сторін рамках", - сказав Шульц в інтерв'ю "Deutsche Welle".

Він зазначив, що призупинення процесу підписання Угоди про асоціацію продемонструвало, що український уряд повинен показати зрушення у певному напрямку. "Але поки рано говорити про те, що заклики до санкцій можуть призвести до реальних кроків", - додав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У НУ-НС вважають, що простіше змінити владу, ніж виконати з Януковичем вимоги ПАРЄ

Як повідомлялося, ПАРЄ 26 січня поточного року підтримала резолюцію, в якій мова йшла в тому числі і про можливість введення санкцій проти України у випадку, якщо українська влада не виконають прийняті в резолюції рекомендації.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Янукович побачив користь у резолюції ПАРЄ

"Асамблея просить Комітет міністрів пильно стежити за ситуацією і пропонувати подальші дії, які могла б вжити Асамблея відповідно до вимог ситуації, включаючи можливий розгляд питання застосування санкцій у разі, якщо вимоги Асамблеї не буде виконано", - зазначається в тексті резолюції.

Зараз ви читаєте новину «В Європарламенті про санкції щодо України поки не думають». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути