четвер, 26 січня 2012 22:13

Резолюція ПАРЄ для МЗС стала "перемогою"

Резолюція ПАРЄ для МЗС стала "перемогою"

Резолюція Парламентської Асамблеї Ради Європи стала перемогою збалансованих оцінок і здорового глузду. Про це заявили в прес-службі Міністерства закордонних справ України.

"Щойно ухвалена резолюція Парламентської Асамблеї Ради Європи стала перемогою збалансованих оцінок і здорового глузду над черговими спробами перенести внутрішньополітичну боротьбу на європейський майданчик", - заявили в дипломатичному відомстві.

"Критичні зауваження, що містяться в Резолюції, в цілому спрямовані на заохочення України до проведення правових та політичних реформ", - уточнили в відомстві.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ПАРЄ озвучила вимоги і оголосила ультиматум Януковичу

"Саме над цим сьогодні працює українська влада, виконуючи зобов'язання України перед Радою Європи, які попередні уряди не спромоглися реалізувати з 1995 року", - уточнили в МЗС.

За їх даними, про це свідчить, зокрема, внесення президентом на розгляд Верховної Ради проекту нового Кримінально-процесуального кодексу, розробленого у відповідності до стандартів Ради Європи.

"Немає сумнівів, що в осяжній перспективі Україна повністю виконає свої зобов'язання перед Радою Європи", - запевнили в міністерстві.

"Ухваленню Резолюції передувала ґрунтовна дискусія в стінах ПАРЄ, яка продемонструвала прагнення європейських політиків глибоко зрозуміти всі особливості демократичних процесів в Україні, а не судити про них на основі розповідей емісарів окремих політичних сил", - заявили в МЗС.

Як відомо, у четвер ПАРЄ ухвалила резолюцію "Функціонування демократичних інституцій в Україні". Резолюція була прийнята з усіма поправками. В тому числі, по санкціям щодо України. У документі вимагає негайно надати медичну допомогу Юлії Тимошенко – за потреби за межами колонії, де вона відбуває покарання, безвідкладно випустити із СІЗО Юрія Луценка та колишнього в.о. міністра оборони Валерія Іващенка. Також Асамблея просить Януковича розглянути всі наявні в нього можливості щодо звільнення опозиційних лідерів загалом та їхньої участі у наступних парламентських виборах.

Зараз ви читаєте новину «Резолюція ПАРЄ для МЗС стала "перемогою"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

14

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути