Ексклюзиви
четвер, 26 січня 2012 21:28

Соболєв: резолюція ПАРЄ - це останній цвях у труну диктатора Януковича

Соболєв: резолюція ПАРЄ - це останній цвях у труну диктатора Януковича

Резолюція щодо України, прийнята Парламентською Асамблеєю Ради Європи у четвер, є останнім цвяхом у труну авторитарного режиму, який очолює президент України Віктор Янукович. Так вважає керівник опозиційного уряду, делегат України в ПАРЄ Сергій Соболєв.

"Негайна вимога звільнити Юлію Тимошенко, закрити кримінальне провадження, ввести вільний суд, обмежити повноваження прокуратури, зупинити політичні репресії, а в разі невиконання цих вимог - введення санкцій: це і є відповіддю 47 країн Європи, які входять до Парламентської асамблеї, диктаторському режиму Януковича", - цитує слова Соболєва прес-служба" Батьківщини "в четвер.

Нагадаємо, сьогодні Парламентська асамблея Ради Європи прийняла поправку до резолюції "Функціонування демократичних інституцій в Україні". У документі вимагає негайно надати медичну допомогу Юлії Тимошенко – за потреби за межами колонії, де вона відбуває покарання, безвідкладно випустити із СІЗО Юрія Луценка та колишнього в.о. міністра оборони Валерія Іващенка. Також Асамблея просить Януковича розглянути всі наявні в нього можливості щодо звільнення опозиційних лідерів загалом та їхньої участі у наступних парламентських виборах.

Зараз ви читаєте новину «Соболєв: резолюція ПАРЄ - це останній цвях у труну диктатора Януковича». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

18

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути