пʼятниця, 03 лютого 2012 13:05

У ПР побачили, як Брюссель гальмує парафування Угоди про асоціацію

У ПР побачили, як Брюссель гальмує парафування Угоди про асоціацію

Народний депутат України від Партії регіонів Ірина Бережна вважає, що в Брюсселі почали затягувати процес підготовки до парафування Угоди про асоціацію України з ЄС.

Про це вона сказала, коментуючи інформацію про можливе перенесення парафування Угоди з лютого на березень 2012 року.

За словами Бережної, вона має інформацію, що після саміту Україна-ЄС, який відбувся в грудні 2011 року, "юристи, які сидять в Брюсселі, почали гальмувати звіряння узгоджених документів".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Янукович бачить майбутнє України в ЄС

"Питання парафування та публікації документа - це суто технічне, але дуже важливе питання для України, - підкреслила депутат. - В Євросоюзі повинні розуміти, що парафування, а потім і ратифікацію Угоди в першу чергу з нетерпінням чекають мільйони українців. Було б доцільно, щоб цей процес не затягувався, не переносився, інакше в гру можуть вступити сили, зацікавлені в зриві Угоди".

"Всі чудово розуміють, що з наближенням виборів в Росії і парламентської кампанії в Україні це питання знову стане політичним. Євросоюз повинен це враховувати і не провокувати нових дискусій щодо вступу чи невступу України в ЄС", - заявила народний депутат.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: МЗС України сподівається асоціюватись з ЄС 2012 року

"Сподіваюся, керівництво Європейського Союзу було щире у своїх заявах, коли говорило про парафування документа в першому кварталі 2012 року", - підкреслила Бережна.

Зараз ви читаєте новину «У ПР побачили, як Брюссель гальмує парафування Угоди про асоціацію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

12

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути