неділя, 08 січня 2012 13:24

Відносини з ЄС будуть "заморожені" до рішення по Тимошенко Європейського суду - нардеп

Відносини з ЄС будуть "заморожені" до рішення по Тимошенко Європейського суду - нардеп

Відносини України і країн Європейського Союзу будуть "заморожені" до рішення Європейського суду з прав людини у "газовій" справі екс-прем'єр-міністра Юлії Тимошенко.

Про це заявив народний депутат з фракції НУ-НС Андрій Парубій, коментуючи надання політичного притулку чоловікові Тимошенко Олександру.

"У цілому на відносини України з Європою вплинуть останні події, зокрема, етапування Юлії Тимошенко у харківську в'язницю. Я думаю, що ці події в цілому призведуть до величезного охолодження відносин країн Європейського Союзу з Україною", - наголосив нардеп.

Він зазначив, що політичний притулок у Чехії для Олександра Тимошенка є тільки одним з моментів, які впливають на відносини України і ЄС, але ключовою причиною охолодження відносин є "брутальне ставлення до Тимошенко".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Свобода Тимошенко не потрібна ні владі, ні опозиції" - Карасьов

"Я думаю, що цим кроком Янукович і його команда ще далі віддаляють Україну від Європейського Союзу. І поки не буде рішення Європейського суду, відносини будуть просто заморожені. А коли воно буде і якщо воно не буде виконане, я думаю, що на багато років може бути відсторонення не тільки підписання, навіть парафування угоди про асоціацію", - переконаний Парубій.

Нагадаємо, чоловік Юлії Тимошенко Олександр звернувся до уряду Чехії із проханням про надання йому політичного притулку.

Пізніше міністр внутрішніх справ Чехії Ян Кубіца підтвердив, що чоловік колишнього прем'єр-міністра України отримав політичний притулок у Чехії.

Зараз ви читаєте новину «Відносини з ЄС будуть "заморожені" до рішення по Тимошенко Європейського суду - нардеп». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

18

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути