пʼятниця, 30 березня 2012 12:09

Німеччина не ратифікує Угоду про асоціацію України з ЄС: Зараз це неможливо

Німеччина не ратифікує Угоду про асоціацію України з ЄС: Зараз це неможливо
Уряд Німеччини не ратифікує Угоди, бо в парламенті це не підтримують - Ґунтер Кріхбаум. Фото: www.dw.de

У Німеччині ратифікацію Угоду про асоціацію України з ЄС наразі вважають неможливою.

Про це в інтервю "Deutsche Welle" заявив голова парламентського комітету у справах ЄС Ґунтер Кріхбаум.

"Безумовно, відносини України і Європейського Союзу ставатимуть більш інтенсивними. Зрештою, Україна є учасницею Східного партнерства, яке Євросоюз підтримує зі своїми сусідами на Сході. Але якщо говорити про парафування Угоди про асоціацію, то йдеться про технічне завершення роботи над документом", - наголосив він.

Кріхбаум додав: "Однак справа ще далеко не зроблена. Адже перш ніж угода набере чинності, її мають схвалити всі країни-члени ЄС. Утім, такої готовності наразі немає".

Відповідаючи на запитання, чи рекомендував би він як голова профільного комітету Бундестагу німецькому парламенту ратифікувати угоду, він сказав: "На цей момент, звісно, ні".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна та ЄС парафують лише політичну частину угоди - ЗМІ

"У Європейського Союзу є певні стандарти і цінності. Україна заявляє про своє прагнення дотримуватися цих цінностей. Йдеться про засади правової держави, демократії, дотримання свободи слова і багато іншого. Ми хочемо бачити відповідні зусилля і серйозний поступ, підтримку громадянського суспільства. Всього цього ми нині не бачимо. На жаль", - пояснив Кріхбаум.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Парафування угоди про асоціацію обов'язково відбудеться – експерти

"Я хочу лише підкреслити позицію німецького уряду, який заявляє про неможливість підписання Угоди про асоціацію. До речі, без позитивного вотуму Бундестагу уряд не зможе схвалити цей документ. У Німеччині парламент за законом має право висловлювати позицію щодо міжнародних договорів. Уряд зобов'язаний дотримуватися вотуму Бундестагу. Я не думаю, що уряд підписуватиме щось, що не матиме підтримки парламентської більшості", - додав голова парламентського комітету у справах ЄС.

Він наголосив, що мова йде не тільки про справи Юлії Тимошенко та Юрія Луценка.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Брюссель підтвердив дату парафування Угоди про асоціацію Україна-ЄС

"На жаль, ми бачимо регрес у процесі реформ. Свого часу Україна вже була далі на шляху становлення демократичних структур. Коли ми говоримо про цінності Європейського Союзу, їх треба не лише поділяти, ними треба керуватися. Коли Україна здійснює реформи, вона робить це не на догоду Німеччині або Європейському Союзу, а на благо власних громадян. Тут ще багато роботи", - пояснив голова парламентського комітету у справах ЄС.

Зараз ви читаєте новину «Німеччина не ратифікує Угоду про асоціацію України з ЄС: Зараз це неможливо». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

9

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути