середа, 14 березня 2012 16:13

Азарову не подобається, що асоціацію з ЄС "з надуманих причин відклали у довгий ящик"

Азарову не подобається, що асоціацію з ЄС "з надуманих причин відклали у довгий ящик"

Прем'єр-міністр України Микола Азаров вважає, що парафування Угоди про асоціацію України з Європейським Союзом відкладається "у довгий ящик" з надуманих причин.

Як повідомляється на сайті Партії регіонів, про це прем'єр сказав в інтерв'ю виданню Die Welt.

"Ми доклали величезних зусиль у ході переговорів, текст договору вже практично готовий. І ось тепер, через багато років, він відкладається "у довгий ящик" з надуманих причин. Так, ми розчаровані", - заявив Азаров.

Відповідаючи на запитання, хто винен у затягуванні парафування, голова уряду, зокрема, зазначив, що не Україна "відсунула угоду на другий план".

Коментуючи репліку журналіста видання Die Welt про те, що перешкодою парафування є вирок Юлії Тимошенко, прем'єр-міністр поцікавився, а як би оцінили поведінку прем'єр-міністра в країнах ЄС, якщо б він підписав контракт, за підсумками якого держава терпіла б колосальні збитки.

"Крім того, вона (Тимошенко) підписала контракт без схвалення кабінету міністрів. Хіба в ЄС за таку поведінку прем'єр-міністра не було б покарано?", - поцікавився він.

"Я бажаю багатьом країнам такого рівня демократії, як в Україні. Збори, публікації - все це проводиться вільно. В опозиції є газети та інтернет-сайти. Когось переслідують за критику уряду? Якщо ви знаєте про такі випадки, зателефонуйте мені, будь ласка. На цьому етапі немає жодної небезпеки для демократії", - констатував Азаров.

Він також закликав журналістів не вірити стереотипам, які намагається нав'язувати опозиція в Україні.

Зараз ви читаєте новину «Азарову не подобається, що асоціацію з ЄС "з надуманих причин відклали у довгий ящик"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути