пʼятниця, 22 лютого 2013 19:58

Янукович має раціональний підхід щодо проведення Олімпіади - експерт

Янукович має раціональний підхід щодо проведення Олімпіади - експерт
Володимир Цибулько Фото: lenta-ua.net

Боротьба за проведення Олімпійських ігор у 2022 році разом із Польщею та Словаччиною дасть шанс Україні увійти у Вишеградську четвірку. Таку думку сьогодні на прес-конференції висловив політолог Володимир Цибулько.

"Отака модель спільної боротьби за Олімпіаду ще впливає на шанс ввести нас, як повноправного члена, у Вишеградську четвірку. Бо і Словаччина, і Польща, зважаючи на те, що і Чехія останнім часом дуже симпатизує Україні як країні, то (окрім того, що надає політичні притулки) у всіх європейських структурах відстоює інтереси не менше, ніж Польща відстоює інтереси України. Тому сюжет з такою боротьбою за право проведення Олімпіади є сюжетом з політичною підкладкою. Бо це, наприклад, шанс нас увійти у Вишеградську четвірку. І буде, що четвірка перетворюється у п'ятірку. Це все одно наша європейська інтеграція", - зазначив він.

За його словами, подібні надзавдання об'єднують націю.

"Я вважаю, що це дуже раціональний підхід. І завжди такі надзавдання мобілізують націю. От Євро-2012 було зразком цього. Євро минуло, всі запам'ятали ту атмосферу, і гордість за свою країну. Тепер ми звичайно мучимося, дивлячись на наші дороги. Але все ж таки аеропорти позалишалися. Оцей такий загальний імпульс, воля до боротьби, до подолання якогось виклику – вона дуже мобілізує націю. І фактично нації не вистачає перемог. Коли ставляться якісь недосяжні цілі, і вони досягаються, то вони зміцнюють Схід і Захід разом", - додав він.

Нагадаємо, сьогодні президент Віктор Янукович під час "Діалогу з країною" з нагоди третьої річниці з дня інавгурації заявив, що щиро вірить, що Україна зможе проводити Олімпійські ігри у 2022 разом із Польщею та Словаччиною. Президент переконаний, що самостійно Олімпіаду Україна не потягне.

Зараз ви читаєте новину «Янукович має раціональний підхід щодо проведення Олімпіади - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути