субота, 20 серпня 2011 11:09

Спецтема: 20 років незалежності!

Янукович: "Касти недоторканних в Україні немає і не буде"

Янукович: "Касти недоторканних в Україні немає і не буде"

Боротьба з корупцією в усіх сферах її прояву — пріоритетний напрямок для влади. За словами президента України Віктора Януковича, хоча подобається це далеко не всім, відтепер в Україні більше не буде касти недоторканних, і ніякі посади та гроші не захистять злочинців від покарання. Про це він пише у статті для "Дзеркала тижня. Україна".

За словами Януковича, 20 років, що минули з моменту здобуття Україною незалежності, були непростими: жорстка реальність зруйнувала надії на швидке покращення життя і країна вже два десятиліття важко долає радянську спадщину. На його переконання, країна конче потребує модернізації всіх сфер суспільного життя.

"Подальше зволікання загрожує не стагнацією, а повільним самогубством держави, — попереджає президент. - Для того, щоб уникнути трагедії, ми стали на шлях реформ".

"Усі ці роки корупція роз'їдала систему управління і не давала можливості вільно дихати українцям... Запорука успіху реформ — подолання корупції, пріоритетної загрози національній безпеці України", — пише глава держави.

Він зазначає, що корупцію можна знищити без забезпечення цілковитої рівності всіх громадян перед законом.

"Зроблено важливий крок — віднині в Україні немає касти недоторканних і, впевнений, ніколи в майбутньому вже не буде. І якщо хтось сподівається, що йдеться про окремо взяту кампанію, то він глибоко помиляється. Жодна посада, жодні статки, минулі чи теперішні, не захистять злочинця. Відновлюється базовий принцип правосуддя — невідворотність покарання", — підкреслює президент.

Янукович зазначає, що боротьба з корупцією подобається далеко не всім: "Нерідко наші дії наштовхуються на сильний опір".Водночас глава держави визнає, що "влада робила помилки, і не одну, і, на жаль, не застрахована від цього і в майбутньому".

"Але ми вчимося. Час незаперечно довів, що нинішнє керівництво України вміє виконувати домашню роботу", — заявляє він. - Ми ставимо перед державою високі цілі ... Ми повинні увійти в клуб світових лідерів. Ми маємо дати можливість вільно дихати українському бізнесу. Ми знімаємо адміністративні перешкоди, які не дають громадянам почуватися комфортно на своїй землі".

Так, нагадує глава держави, в Україні вже змінено податкове та бюджетне законодавство, тривають адміністративна і пенсійна реформи, запущено великий експеримент в сфері охорони здоров'я, йде обговорення нового кримінально-процесуального кодексу, а також виборчого законодавства.

Раніше повідомлялося, корупція процвітає через поблажливість суспільства.

Зараз ви читаєте новину «Янукович: "Касти недоторканних в Україні немає і не буде"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

39

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути