пʼятниця, 24 червня 2011 17:10

Корупція процвітає через поблажливість суспільства - політолог

Корупція процвітає через поблажливість суспільства - політолог

Не варто сподіватись, що в української політичної еліти швидко з'явиться відповідальне ставлення до Конституції та законів України, поки наше суспільство поблажливо ставиться до корупції та хабарництва.

Про це у коментарі Gazeta.ua заявив політолог Михайло Погребінський.

"Звідки візьметься та повага до Конституції, якщо немає поваги просто до закону. При чому не лише в еліти, немає її й у суспільстві. І таке ставлення дуже глибоко засіло в нас. Тут не можна сподіватись на швидкі зміни", - сказав експерт.

На його переконання, приклад поваги до закону має подавати насамперед політична еліта країни.

"Але до такої еліти ми ще не дожили. Повага до закону дуже щільно пов'язана з певними моральними обмеженнями, з тим, що прийнято у суспільстві. Якщо закон суперечить тому, що прийнято в суспільстві, він тоді просто не працює. Наприклад, у нашому суспільстві прийнято ставитись поблажливо до корупції, хабарництва", - уточнив політолог.

"Пам'ятаєте сюжет, коли запитали у односельчан судді Зварича про їхнє ставлення до нього. Усі відповіли, що він гарна людина, нічого поганого не зробив. Крім того, згадайте, як наші народні депутати беруть собі матеріальну допомогу - на бідність. Совісті немає зовсім. Оце і є свідомість нашого суспільства", - додав Погребінський.

Разом з тим, він висловив сподівання, що на зміну сьогоднішній еліті прийдуть молоді люди з новою свідомістю.

"Можливо, молодь, яка пройшла вишкіл у середньому бізнесі, де слово багато коштує. Вони і будуть давати приклад поваги до Конституції та законів.", - резюмував політолог.

Зараз ви читаєте новину «Корупція процвітає через поблажливість суспільства - політолог». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути