пʼятниця, 24 червня 2011 16:18

Влада шукає шпаринки для перекручування Конституції - Кілінкаров

Влада шукає шпаринки для перекручування Конституції - Кілінкаров

Народний депутат від Компартії Спиридон Кілінкаров заявив, що влада в Україні постійно намагається перекрутити Конституцію новими законами та підзаконними актами, підмінити її норми, шукає лазівки для того, щоб не виконувати Основний Закон.

Про це політик заявив Gazeta.ua, коментуючи сьогоднішнє ставлення політичної еліти України до Конституції.

"Конституція повинна бути зрозумілою для всіх, позитивно сприйматися всіма людьми. У ній мають бути прописані норми в інтересах усіх верств населення. Не може бути Конституція в інтересах одних, утискаючи при цьому інтереси інших", - зазначив Кілінкаров.

За його словами, у Конституції повинні бути обов'язково враховані позиції голів політичних партій - лідерів громадської думки. На думку комуніста, це необхідно для того, щоб продемонструвати, що Конституція відображає інтереси всіх.

"Необхідно також, щоб влада показала суспільству готовність виконувати Конституцію. Ми записуємо в Конституції норми, які не виконуються владою - право на відпочинок, право на працю, безкоштовну освіту та охорону здоров'я... Як реалізувати все це в Україні? Де механізм реалізації цих прав? Люди увесь час зіштовхуються із цими проблемами. Влада повинна забезпечити їх виконання", - додав нардеп.

Кілінкаров вважає, що можновладці подають поганий приклад ставлення до Основного Закону.

"Через це у людей формується така думка, що "взагалі-то і Конституцію можна не виконувати, її можна обійти". Так не повинно бути насправді", - резюмував комуніст.

Як відомо, у лютому 2011 року під головуванням президента Віктора Януковича відбулося засідання, присвячене створенню Конституційної Асамблеї. На ньому Янукович повідомив, що роботу з підготовки нової Конституції має очолити Леонід Кравчук.

Конституція України - це основний закон держави Україна, який був ухвалений 28 червня 1996 року на 5-й сесії Верховної Ради України 2-го скликання. На пам'ять про її прийняття у цей день в Україні щорічно святкується державне свято.

Зараз ви читаєте новину «Влада шукає шпаринки для перекручування Конституції - Кілінкаров». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути