Ексклюзиви
субота, 04 листопада 2017 12:19

Американські ЗМІ назвали українських політиків у справі Манафорта

Американські ЗМІ назвали українських політиків у справі Манафорта
У звинуваченнях, висунутих Полу Манафорту, описується схема лобіювання інтересів Віктора Януковича та Партії регіонів у США за допомогою заснованого у Брюсселі Європейського центру за сучасну Україну. Фото: Reuters

У звинуваченнях, висунутих Полу Манафорту та Ріку Ґейтсу, описується схема лобіювання інтересів Віктора Януковича та Партії регіонів у США за допомогою заснованого у Брюсселі Європейського центру за сучасну Україну та двох лобістських компаній, імена яких не розголошуються, повідомляє "Главком".

Як пише "Голос Америки", у документах звинувачення говориться, що Пол Манафорт та Річард Ґейтс, не зареєструвавшись належним чином, лобіювали інтереси українського уряду на території США в 2012-2014-х роках.

Для цього вони заангажували та активно скеровували роботу двох лобістських контор у Вашингтоні, імена яких в матеріалах справи не розголошуються. Аби мінімізувати публічне оприлюднення інформації, Манафорт та Ґейтс організували таким чином, щоб номінальним клієнтом цих двох лобістських компаній був заснований у Брюсселі "Європейський Центр за сучасну Україну". Втім, оплата за роботу йшла не від клієнта, а напряму через офшорні рахунки, що мають відношення до Манафорта та Ґейтса. Всього – два мільйони доларів протягом двох років.

ЄСЦУ у матеріалах звинувачення називається "рупором Януковича і Партії регіонів". У січні 2012-го року його очолив Леонід Кожара, тоді провідний депутат-регіонал, а пізніше – міністр закордонних справ України. Згідно з установчим документом, серед засновників ЄСЦУ є і інші провідні регіонали - Євген Геллер та Віталій Калюжний.

Леонід Кожара, в переписці на Facebook, повідомив "Голосу Америки", що ніколи не був керівником ЄСЦУ, а лише – членом правління на громадських засадах.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ГПУ готує нові запити щодо Манафорта

Пол Манафорт був консультантом Віктора Януковича. Його ім'я фігурує в "чорній бухгалтерії" Партії регіонів.

Зараз ви читаєте новину «Американські ЗМІ назвали українських політиків у справі Манафорта». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути