Ексклюзиви
четвер, 04 квітня 2013 22:39

Якщо в квітні не ініціювати референдум, то влітку він не відбудеться - експерт

Якщо в квітні не ініціювати референдум, то влітку він не відбудеться - експерт
Володимир Фесенко. Фото: file.liga.net

Аби провести референдум в серпні, його необхідно ініціювати протягом квітня.

Про це у коментарі Gazeta.ua сказав політолог Володимир Фесенко.

"Щоб розпочати референдум в серпні, то вже протягом квітня треба розпочинати процедуру ініціювання референдуму, максимум в травні. Якщо цього не зроблять в квітні-травні, тоді влітку не відбудеться референдум", - висловив думку експерт.

Він нагадав: "Треба ініціювати його ініціативними групами, далі — це реєструється Ценрвиборчкомом. Там дається певний термін на збирання трьох мільйоні в підписів, що можна зробити за декілька тижнів".

За його словами, підписи перевіряють не всі, а вибірково. "Далі перевіряються ці підписи вибірково, далі указ президента. І вже з моменту указу президента за 50 днів призначається дата референдуму. Для того, щоб призначити референдум в серпні, указ про референдум має появитися десь в червні", - додав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кулуарне залякування буде основним змістом політичного життя - Капранов

"А чого в серпні, то це зрозуміло — бо буде не висока явка, і тоді більше шансів застосувати технологію, де вагомими буде адмінресурс", - підкреслив політолог.

Як відомо, Партія регіонів почала заявляти про можливе проведення референдуму для розпуску нинішньої Верховної Ради і далі проведення виборів за мажоритарною системою. В свою чергу, опозиційні фракції вимагають скасування закону про референдум.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Регіонали" налаштовані завтра працювати в Раді

Нагадаємо, у листопаді 2012 року Верховна Рада ухвалила закон про всеукраїнський референдум, який визначає, що президент проголошує всеукраїнський референдум за народною ініціативою, якщо його ініційовано з додержанням встановлених Конституцією та законами України вимог щодо організації i порядку проведення всеукраїнського референдуму за народною ініціативою.

У березнi громадськi органiзацiї Харкова та Херсона виступили з вимогою розпуску парламенту, а також за скасування депутатської недоторканностi та змiни полiтичної системи шляхом проведення всеукраїнського референдуму.

Зараз ви читаєте новину «Якщо в квітні не ініціювати референдум, то влітку він не відбудеться - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

8

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути