середа, 03 квітня 2013 19:35

"У мене не було ілюзії щодо проведення цього судилища" - соратник Луценка про касацію

"У мене не було ілюзії щодо проведення цього судилища"  - соратник Луценка про касацію
Фото: styknews.info

Рішення Вищого спец суду, який відмовився змінити вирок екс-міністру внутрішніх справ Юрію Луценку у справі про працевлаштування водія і святкування Дня міліції, було передбачуване.

Про це у коментарі Gazeta.ua сказав народний депутат, соратник екс-міністра Олесь Доній.

"Я був сьогодні в суді. Спілкувався з Луценком близько години і бачив, як поводять себе прокурори, тому у мене не було ілюзій щодо проведення цього судилища. Абсолютно брехливі напади, які не співпадали з ходом ведення процесу, що виводило навіть самого Юрія Луценка, він часом змушений був вставати, та засвідчувати брехливість цих тверджень", - розповів він.

Окрім того, за його словами, стало цілком очевидно, що "судова система фактично підпорядкована одній людині", і що "рішення пишуться в іншому кабінеті на вулиці Банковій".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Регіонали" і комуністи зірвали Регламентний комітет ВР

"Тому тут треба було пройти всі процедури, які є в Україні, для того, аби можна було подавати позов до Європейського суду з прав людини. Шанси, до речі, на позитивне рішення для Луценка від Європейського суду дуже великі, - наголосив Доній. - Існує тепер можливість, про це говорять експерти, що Янукович буцімто, після того, як будуть пройдені всі процедури в Україні, і для того, щоб не дочекатися виправдального рішення Європейського суду, може вирішити ситуацію щодо Луценка за рахунок помилування".

Також він додав, що ані Луценко, ані родичі не погодились писати прохання про помилування, але "це зробили ряд народних депутатів". "З формальної точки зору, тепер у Януковича така можливість буде", - підкреслив він.

Говорячи про те, наскільки такий сценарій можливий, він зауважив: "Ніхто ж не може залізти в голову Януковичу, але це 50 на 50. Ми ж розуміємо, що суд проводився з порушеннями. В будь-якому разі, права Луценка на виборчу діяльність і право бути президентом, депутатом – вже порушено. В цьому плані він нічого не програє, він отримує можливість дихати вуличним повітрям".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Харківщина може ініціювати референдум про реформу ВР - губернатор

Нагадаємо, сьогодні Вищий спецсуд відмовився змінити вирок екс-міністру внутрішніх справ Юрію Луценку у справі про працевлаштування водія і святкування Дня міліції.

Відповідно до рішення суду першої інстанції Луценко має вийти із тюрми у грудні 2014 року. У четвер Вищий спецсуд розгляне касацію у іншій справі Луценка по стеженню за водієм колишнього першого заступника глави СБУ Володимира Сацюка.

Зараз ви читаєте новину «"У мене не було ілюзії щодо проведення цього судилища" - соратник Луценка про касацію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

20

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути