середа, 03 квітня 2013 17:57

Спецтема: Луценко за ґратами

Захист Луценка звернеться до Європейського суду з прав людини

Захист Луценка звернеться до Європейського суду з прав людини
Фомін: "Ми вже вичерпали можливості національного захисту, тому це рішення направимо до Європейського суду". Фото: ua.golos.ua

Захист екс-міністра внутрішніх справ України Юрія Луценка звернеться до Європейського суду з прав людини (ЄСПЛ), оскільки всі українські судові інстанції за обвинуваченням екс-глави МВС у посадових злочинах уже пройдені, заявляє адвокат Луценка Ігор Фомін.

"Що сьогодні позитивне - це те, що ми вичерпали можливості національного захисту і ми це рішення направимо до Європейського суду і будемо чекати його рішення", - сказав Фомін журналістам у середу після оголошення рішення Вищого спецсуду, що залишив у силі вирок Луценку.

Коментуючи рішення щодо касації, Фомін іронічно припустив: "Напевно, увесь цей час, поки вони (судді) були у нарадчій кімнаті, вони перераховували, на яку суму помилився Печерський суд, задовольняючи цивільний позов".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вищий спецсуд залишив Луценка в тюрмі до кінця 2014 року

Нагадаємо, 3 квітня Вищий спеціалізований суд України з розгляду цивільних і кримінальних справ залишив у силі вирок Печерського райсуду Києва, підтверджений рішенням Апеляційного суду екс-главі МВС Юрію Луценку - чотири роки позбавлення волі за скоєння посадових злочинів і трохи зменшив суму, яку за цивільним позовом Луценко зобов'язаний виплатити МВС.

Таким чином, суд частково задовольнив касацію захисту Луценка, зменшивши суму цивільного позову з 643 тис. грн до 609 тис. грн. Оскільки термін відбування покарання Луценка рахується з моменту його взяття під варту (із моменту обрання арешту як запобіжного заходу), виходячи з рішення Вищого спецсуду, екс-міністр вийде на волю наприкінці грудня 2014 року.

Зараз ви читаєте новину «Захист Луценка звернеться до Європейського суду з прав людини». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути