середа, 03 квітня 2013 15:15

Харківщина може ініціювати референдум про реформу ВР - губернатор

 Харківщина може ініціювати референдум про реформу ВР - губернатор
Фото: tsn.ua

Голова Харківської обласної державної адміністрації Михайло Добкін допускає, що Харківщина цілком може стати ініціатором проведення референдуму про реформування парламенту, оскільки в регіоні дуже багато політично активних людей.

Про це він заявив на прес-конференції, коментуючи інформацію про створення у Харкові ініціативної групи з проведення референдуму щодо реформування парламенту, зокрема розпуск нинішнього та обрання депутатів за мажоритарною системою і створення двопалатного парламенту.

"У Харкові, окрім того, що свого часу розщепили атом і зробили нашу державу сильнішою, були прийняті й інші дуже важливі рішення для нашої держави. Тому, якщо з Харкова піде така інінціатива, я не здивуюсь. У нас дуже багато освічених і політично активних людей, які, як багато їхніх співвітчизників у інших регіонах, не хочуть страждати через те, що хтось намагається довести, що він найкращий, найрозумніший, найздібніший і єдиний має право на те, щоб доводити свою правоту іншим, не рахуючись з думкою своїх опонентів та інших політиків", - сказав Добкін.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Яценюк розповів, як довго опозиція блокуватиме Раду

Він додав, що знає про створення ініціативної групи щодо проведення референдуму, "так само, як і ви, із засобів масової інформаці". Водночас, нагадав Добкін, національне законодавство передбачає проведення референдуму з волі народу, "тому будь-яка народна ініціатива має право на життя".

"Чи релаізуєтсья ця ініціатива, не можу сказати - люди скажуть. Якщо це близько людям, вони це підтримають, а якщо люди цього не хочуть, то цього ніхто не зможе зробити ні по указці, ні під тиском", - переконаний голова Харківської ОДА.

Добкін зауважив, що як громадянин і політик, спостерігаючи за тим, що відбувається у Верховній Раді, не бачить можливостей її подальшого функціонування. На його думку, в нинішньому складі як конституційний законодавчий орган вона де -юре існуватиме, але де-факто "користі від цього не буде нікому, окрім депутатів".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Данилюк пояснив, чого опозиція не підтримала ідею "Спільної справи"

"Тут однозначно чекати завершення цієї каденції Верховної Ради, щоб обрати нових депутатів, у нас немає ані часу, ані можливостей. Я не наділений повноваженнями ухвалювати будь-які рішення, пов'язані з роботою Верховної Ради, але така можливість є в людей", - підсумував Добкін.

Зараз ви читаєте новину « Харківщина може ініціювати референдум про реформу ВР - губернатор». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

19

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути