середа, 03 квітня 2013 18:07

Спецтема: Луценко за ґратами

"Треба розуміти: жодної Європи з цією владою і цим президентом не буде" - експерт про касацію Луценка

"Треба розуміти: жодної Європи з цією владою і цим президентом не буде" - експерт про касацію Луценка
Андрій Золотарьов. Фото: ua.golos.ua

Для Віктора Януковича головне - зберегти владу, тому Юрія Луценка він ніколи не випустить.

Про це Gazeta.ua сказав політолог Андрій Золотарьов, коментуючи рішення Вищого спеціалізованого суду щодо касаційної скарги по першому вироку екс-міністру внутрішніх справ Юрію Луценку.

Нагадаємо, що сьогодні суд залишив вирок Луценка в силі. Він відбуватиме покарання до кінця 2014 року.

"В країні давно налагоджене "портновське" правосуддя, яке виходить з точку зору політичної доцільності можновладців, виконує, фактично, їхню політичну волю. І політична воля дуже проста — вони не бажають, щоби опозиція підсилювалася такою політичною фігурою, як Юрій Луценко, який, власне кажучи, на відміну від багатьох опозиційних вождів, набув певного кредиту морального авторитету. За час знаходження в колонії він показав, що його не зламали і що він не змінив власної позиції. А це є дуже хорошим сигналом для виборців, яким дуже набрид політичний "фейк" та боротьба між опозицією та владою", - пояснив експерт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Захист Луценка звернеться до Європейського суду з прав людини

Золотарьов додав: "Тому дуже добре розуміється, що це для влади не бажано. Саме тому те, що касація не відбулася — це підтвердило, що влада не збирається відпускати Юрія Луценка на волю. Це стало лише підтвердженням того факту, який лежить на поверхні".

Щодо позиції Європи до цього, то на думку експерта, влада лише замилює їй очі, однак не збирається нічого робити, аби хоч якось виконати свої обіцянки перед ЄС.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Луценко: Було 194 випадки зарахування цивільного стажу в міліцейський, але посадили лише мене

"Треба розуміти, що жодної Європи з цією владою і цим президентом не буде. І це також факт, який не потребує доказів. Влада бажає, щоби її ніщо не обмежувало. І головне бажання — утримувати цю владу. А все, що є перешкодою, знищується, зсувається зі шляху, як з Юрієм Луценком", - наголосив він.

Золотарьов запевнив: "Тому Європа — це такі політичні маневри. Головне (для Януковича) — це втримати владу. Це лише окозамилювання та гра, в яку Янукович вже більше року грає з європейськими політиками, які на щось розраховують".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Якщо Янукович накаже помилувати Луценка, то його будь-що винесуть із колонії - Баганець

Щодо подальшої долі Луценка, то, за словами політолога, якщо вже "все буде дуже погано і буде якийсь політичний розмін", то його можуть випустити достроково."Але якщо все буде більш-менш контрольовано і нормально, то до 2014 року ми не побачимо його на волі", - додав експерт.

Зараз ви читаєте новину «"Треба розуміти: жодної Європи з цією владою і цим президентом не буде" - експерт про касацію Луценка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

9

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути