середа, 24 жовтня 2012 21:00

Спецтема: Боротьба за "мову"

Якщо ПР переможе, почнеться "велика чистка" української інтелігенції - Гнаткевич

Якщо ПР переможе, почнеться "велика чистка" української інтелігенції - Гнаткевич
Юрій Гнаткевич: Ми боремося не з Януковичем, а з пацанатом. Фото: www.newsmarket.com.ua

Якщо Партія регіонів переможе на виборах, почнеться "велика чистка" української інтелігенції.

Про це на круглому столі у Києві сказав народний депутат Юрій Гнаткевич.

Він наголосив, що щодо перспектив української мови виникає тільки скепсис, хоча є і позитивні зрушення: "Є ще дві маленькі речі, на які можна сподіватися. Перше — це тенденція, яка за останній час, коли, наприклад, в маршрутці говорять українською мовою. Друге — в Одесі 52% батьків написали заяву щодо навчання дітей в українських класах. Через це Табачнику немає чим звітувати перед ФСБ, він крутиться. Він вирішив відкрити російські гімназії і школи і мав надію, що батьки прийдуть писати до них заяви, але не прийшли. Тому ці тенденції радують".

Крім того, за словами Гнаткевича, у новій Верховній Раді також можуть бути позитивні зрушення щодо цього.

"Я був свідком голосування за "мовний" закон — половина фракції Партії регіонів не хотіли за це голосувати. Вони мусили, бо їх там, по-перше, не було, а, по-друге, була піднята рука Михайла Чечетова. А з новою Верховною Радою з'явиться частина "регіоналів" із західної України і вони поведуть себе так, як повели себе "регіонали" із західної України зараз — не голосуватимуть", - підкреслив він.

Водночас, нардеп переконаний, що "проблема не у владі, і не в Януковичі, а проблема в нашому суспільстві". Якщо ж на виборах переможе Партія регіонів, то, за словами Гнаткевича, розпочнеться "велика чистка" української інтелігенції.

"Подивіться, що вони творять два роки, і ви собі не уявляєте, що вони будуть створити, якщо вони впевнено переможуть?", - підкреслив він.

Нардеп наголосив: "Ще буде боротьба. Але за кінцевому рахунку, ми повинні задавати питання: "Хто при владі, з ким боремося?" Ми боремося із "пацанатом", а не з Януковичем. Ми боремося з кримінальним донецьким капіталом, який взяв владу у свої руки, і з ФСБ. І тому ця боротьба є надзвичайно важко. І, на жаль, я дуже мало підстав бачу для нашої перемоги".

Зараз ви читаєте новину «Якщо ПР переможе, почнеться "велика чистка" української інтелігенції - Гнаткевич». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

60

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути