середа, 04 квітня 2018 16:05

Агрохолдинг "Авангард" зробив заяву щодо дій САП і Холодницького

Агрохолдинг "Авангард" зробив заяву щодо дій САП і Холодницького
Агрохолдинг "Авангард" приєднався до звинувачень на адресу спеціалізованого антикорупційного прокурора Назара Холодницького. Фото: Банкрутство & Ліквідація

Агрохолдинг "Авангард", що належить бізнесменові Олегу Бахматюку, оприлюднив заяву щодо поширення інформації, пов'язаної зі справою САП Назара Холодницького, передають Українські Новини.

Протягом двох років Національне антикорупційне бюро України (НАБУ) проводить досудове розслідування підприємств аграрного холдингу "Авангард" щодо можливого незаконного відшкодування податку на додану вартість, який сформувався після введення в експлуатацію 2015-го двох найбільших птахокомплексів у Херсонській та Хмельницькій областях.

Компанії агрохолдингу "Авангард" 2015 року ввели в експлуатацію 2 найбільших птахокомплекси в Євразії повного циклу виробництва (зона підрощування потужністю 5 млн голів; зона промислового виробництва потужністю 11,4 млн голів; комбікормові заводи, інкубатори) згідно зі світовими стандартами. Технологічні рішення впроваджувалися найвідомішими виробниками обладнання в галузі птахівництва.

Загальна сума інвестицій становила майже 700 млн доларів, які компанія залучила на міжнародних ринках капіталу і ринку України.

Основним аргументом детективів НАБУ є те, що наші компанії до 1 січня 2016 року як виробники сільськогосподарської продукції перебували на спеціальному режимі оподаткування податку на додану вартість (це право надавалося всім українським виробникам сільськогосподарської продукції).

Всі ці звинувачення перевірили ще раз в 2016 та 2017 роках під час розслідувань, проведених Службою безпеки України та Генеральною прокуратурою України за аналогічними звинуваченнями за той же період, і прийняли рішення про закриття кримінальних проваджень.

Протягом двох років співробітники агрохолдингу сприяли проведенню всіх необхідних слідчих дій досудового розслідування НАБУ. Зокрема, направили компанії на виконання майже 70 постанов суду і запитів про надання інформації та документів, надали десятки відповідей на всі запити, документація пройшла всі необхідні експертизи.

Але всі дії НАБУ спрямовані були на дестабілізацію і розбалансування діяльності підприємств холдингу. Детективи продовжували незаконні дії, провели велику кількість варварських обшуків на підприємствах із вилученням серверів та обладнання, що призводило до зупинки операційних процесів, допитали всіх співробітників холдингу в цій справі. Детективи НАБУ не звертали уваги на всі докази компанії "Авангард" щодо законності відшкодування ПДВ і все зводилося до абсурдних звинувачень холдингу в тому, що компанія сьогодні є найбільшим сільськогосподарським виробником в Україні, виробляє величезну кількість продукції і має право на відшкодування ПДВ, як і інші українські агропідприємства.

Досі ми не коментували цю ситуацію у зв'язку з тим, що компанія сподівалася на прийняття законних рішень антикорупційних правоохоронними органами. Неодноразово ми зверталися до керівництва НАБУ і САП щодо незаконних дій та ігнорування виконання закону України детективами НАБУ. Ми надали всі аргументи про недоцільність цього кримінального провадження, адже ці факти були досліджені СБУ та Генеральною прокуратурою України.

Відповідно до закону №7275, який всім відомий як "Маски-шоу Стоп", який підтримали прем'єр-міністр і президент України, керівництво САП мало не передавати виробництво в інший правоохоронний орган щодо продовження розслідування, а прийняти рішення про закриття незаконного кримінального провадження на підставі п. 10 ч. 1 ст. 284 Кримінально-процесуального кодексу України.

Ми завжди залишаємо за собою законне право щодо мирних протестів, тому що на сьогодні ми - це не тільки агрохолдинги "Авангард" і "Укрлендфармінг", а 37 тис. співробітників, які стали заручниками незаконних дій антикорупційних правоохоронних органів, що призводить до дестабілізації і розбалансування діяльності компанії.

Зараз ви читаєте новину «Агрохолдинг "Авангард" зробив заяву щодо дій САП і Холодницького». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути