Ексклюзиви
понеділок, 04 червня 2007 16:15

Адвокат Цушка звинуватила Піскуна у таємних домовленостях з Ющенком

Екс-генеральний прокурор Святослав Піскун мав домовленість з Президентом України Віктором Ющенком про заміну його на цій посаді на Віктора Шемчука.

Такого висновку дійшла Моніторингова група Київського інституту проблем управління імені Горшеніна, аналізуючи запис програми Савіка Шустера "Свобода слова" (ICTV, 1 червня).

Експерти нагадують, що, розповідаючи про події в Генеральній прокуратурі, адвокат Тетяна Монтян висловила думку, що ситуація була доволі простою: "з Піскуном була домовленість про те, що його замінять Шемчуком. Але він попросив легітимізацію цієї дії в очах Партії регіонів. Ця тема була доручена Валерію Гелетею".

Монтян стверджувала, що помічник Піскуна зрозумів це і сповістив представників Партії регіонів. "Вони своєчасно з`явилися і його (Піскуна) повернули. При цьому зателефонували Василю Цушку і сказали: "Озброєні люди! У приміщенні Генпрокуратури! Це ж треба! Приїжджайте, рятуйте". Цушко взяв і приїхав. Мені він заявив, що ніхто йому жодних наказів не віддавав, і всі спроби будь-яких політичних сил зараз відпіаритись на цьому не мають жодних підстав", - наголошувала Монтян.

Коментуючи слова Монтян, експерти Інституту імені Горшеніна відзначають, що "Беркут" прибув не звільняти Піскуна, нібито взятого в заручники, і не відновлювати "історичну справедливість". "Беркут" було викликано для того, аби не дати змоги Піскуну передати свої обов`язки новому генеральному прокуророві – Шемчукові.

"Якщо читати між рядками, можна зрозуміти: Президент і Піскун домовились про мирну передачу влади в Генеральній прокуратурі. Гелетей повинен був цю справу легітимізувати і допомогти Піскуну "зберегти обличчя" перед представниками Партії регіонів", - вважають в Інституті імені Горшеніна.

Вони не виключають, що помічник Піскуна, "приставлений до нього в ролі того, аби "дивитися" від Партії регіонів", зрозумів, що відбувається, і повідомив "куди слід". "Після цього з`являється Цушко на чолі "Беркута" і віддає Піскуну команду: "Сидіти!", - переконані експерти.

За словами експертів, "слова Монтян не зустріли заперечення у представників Партії регіонів чи Соціалістичної партії, які були в студії програми "Свобода слова" (народних депутатів Володимира Сівковича і Євгена Філіндаша), а також не викликали зустрічних питань у представників "Нашої України" і БЮТ", пише УНІАН.



Зараз ви читаєте новину «Адвокат Цушка звинуватила Піскуна у таємних домовленостях з Ющенком». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути