Ексклюзиви
середа, 04 лютого 2009 13:04

Яценюк: Політики вважають народ бидлом і васалами

Яценюк: Політики вважають народ бидлом і васалами
Колишній голова Верховної Ради, народний депутат Арсеній Яценюк не вірить у те, що українські політичні сили здатні об"єднатися для вирішення найважливіших питань у державі.

Про це він заявив в інтерв"ю газеті День.

Має бути сильна опозиція і сильна коаліція

"Це нереально. Політики не можуть об"єднатися. Має бути сильна опозиція і сильна коаліція... А всі ці об"єднання - не що інше, як спроба поділити пиріг, який називається держава", - сказав Яценюк.

За його словами, представники української політики "ототожнюють державу з таким пирогом, у якому 46 мільйонів - вибачте, що я це кажу - бидла і васалів. І те, що вони називають об"єднанням, - не що інше, як розподіл сфер впливу. Я в це не вірю".

"Хай кожен займається своїм: опозиція критикує уряд і примушує його працювати, а коаліція несе відповідальність.

Єдине питання - це правила та процедури. Трішки зрілості не вистачає у цих питаннях. Зрілість із часом прийде. Тому я не вірю в об"єднання, але вірю в сильних політиків", - сказав Яценюк.

Арсеній Яценюк також вважає, що за умови застосування нинішньої "газової формули" ціна на газ для України може становити 600 доларів за 1 тис. кубометрів.

Якби Янукович привіз такий газовий контракт, як Тимошенко - вона б його на вилах винесла

"...Я не виключаю того, що після певного періоду часу ми можемо без політичного вереску прийти з росіянами до того, щоб просто переглянути саму формулу. Там така формула, що при певних обставинах ціна на газ буде становити 600 доларів за 1000 кубів газу. Ми не маємо права вдвічі більше споживати газу, ніж поляки.

Ми не можемо бути найбільшим покупцем газу в Європі і мати найменший ВВП на душу населення. Крім цього, я вніс законопроект по газовій монополії. До того моменту, поки не буде схеми лібералізації ринку, як електроенергетичного, так і газового, хай "Нафтогаз" буде монополістом", - сказав Яценюк.

Водночас, йому "дуже дивною видається поведінка опозиції в цій газовій війні".

"Якби сьогоднішня опозиція була владою і привезла такий газовий контракт, то сьогоднішня влада, якби стала опозицією, винесла б її на вилах. На вилах! Я знаю, що кажу. Тому там історія темна. Я в ній розбиратися не хочу. Хай розбираються ті, кому це належить", - зауважив Яценюк.

За матеріалом: День.

Зараз ви читаєте новину «Яценюк: Політики вважають народ бидлом і васалами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути