вівторок, 03 лютого 2009 08:46

Яценюк не проти стати Президентом

Яценюк не проти стати Президентом
Екс-спікер, депутат від "НУ-НС" Арсеній Яценюк готовий у травні сказати чи балотуватиметься на президентських виборах.

Про це він заявив в програмі "Свобода слова" на каналі ICTV.

Яценюк зазначив, що в травні йому виповниться 35 років, і тоді відповідно до Конституції України "я буду мати право балотуватися в президенти України".

Говорячи про фінансування організації "Фронт змін", Яценюк зазначив, що його не цікавить політика, коли ведуться "сепаратні переговори з будь-якими українськими олігархами" щодо фінансування.

"Я в таку політику не граю, мені така політика особисто непотрібна", - додав він.

Я би міг залишитися головою Верховної Ради

"Я не лялька на підтанцьовках у будь-яких олігархів чи в будь-яких політиків", - наголосив Яценюк.

"Я би міг до речі залишитися головою Верховної Ради України до сьогоднішнього дня, якби я працював за такою моделлю", - додав він.

Яценюк вважає, що сьогодні з ним "борються чотири політичні штаби - два найбільші і два поменші".

На уточнююче запитання: "Вони Вас бояться?" - Яценюк відповів, що "вони нехай не бояться, бо воно попустить, якщо не спаралізує".

Звертаючись до опонентів він сказав: "Я вам кістка в горлі? Але я вам кажу точно - ви цією кісткою подавитися".

Говорячи про бюджет, Яценюк зазначив, що було б добре якби у Президента та прем`єр-міністра "була одна позиція" щодо виконання бюджету в січні поточного року. Він наголосив, що "два на два завжди чотири і не може бути п`ять або три".

"Я - кістка в горлі? Ви цією кісткою подавитися!"

Яценюк не відповів прямо на запитання, чия інформація була правдивою: Ющенка, який заявив, що бюджет не виконано, чи Тимошенко, яка дотримується протилежної точки зору. Він лише зазначив, що "частина бюджету була виконана за рахунок так званих клірингових розрахунків", а також за рахунок "розмитнення газу". За його словами, з цим має "розбиратися Генеральна прокуратура".

Яценюк наголошує на необхідності якнайшвидшого перегляду державного бюджету на 2009 рік. За його словами, бюджет сформований "на завідомо надутій дохідній базі". Він зазначив, що "уряд має відверто сказати: колеги, ми йдемо на секвестр бюджету, на перегляд і приведення бюджету до реальних показників".

Яценюк вважає, що найперше кошти бюджету мають бути спрямовані на фінансування агропромислового комплексу з тим, "щоб ми відсіялись".

За його словами, також має бути проведений комплекс заходів для стабілізації банківської системи, зокрема, мають бути "фактично закриті кордони щодо незаконного витоку капіталу", "не давати можливість друкувати гривню, яка тисне на валютний ринок".

Він зазначив, що також уряд разом з НБУ та комерційними банками мають розробити заходи зі сприяння кредитуванню населення, зокрема, для придбання житла та автомобілів вітчизняного виробництва.

За матеріалами: УНІАН.
Зараз ви читаєте новину «Яценюк не проти стати Президентом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути