пʼятниця, 24 жовтня 2014 10:44

Яценюк підставився своєю рекламою - експерт

Яценюк підставився своєю рекламою - експерт
Фото: obozrevatel.com

У партій, які переможуть на виборах, практично немає часу на формування коаліції. Про це в коментарі Gazeta.ua сказав політолог Володимир Фесенко.

"Верховна Рада збереться не раніше кінця листопада. Вирішити, хто буде в коаліції та стане прем'єром, треба ще до того часу. В першу чергу, цим займатиметься президент. Зараз Яценюк та Гройсман - два основні кандидати на посаду прем'єра. Якщо "Народний фронт" буде партнером по коаліції, потрібно буде виконувати домовленості про те, що уряд очолить Яценюк. Але якщо партія буде висувати якісь завищені вимоги по складу Кабміну, повноваженнях прем'єр-міністра, тоді коаліція може бути сформована й без них. Тимошенко заявила, що теж готова бути у більшості. Так може статися. Ще можуть увійти та ж "Самопоміч" чи "Радикальна партія". Побачимо. Коли буде перше засідання, треба просто оформити більшість та проголосувати", - зазначив він.

Коментуючи заяву радника президента Миколи Томенка про те, що наступний прем'єр має бути від партії, яка перемогла на виборах, експерт наголосив: "Це не обов'язково думка Порошенка, бо не він її озвучив. У оточенні президента є різні позиції та побажання. На сьогоднішній день існують попередні домовленості із Яценюком про те, що вони будуть разом".

За словами політолога, "Народний фронт" трохи поспішив, коли почав проводити агресивну кампанію, щоб за них голосували, аби Яценюк очолив уряд. "Наприклад, нехай вони отримають 11-12 відсотків. Це ж явно не більшість. Як тоді реагувати? Виходить, "Народний фронт" своєю рекламою трохи підставився. Але все одно вирішувати, хто буде прем'єром, буде парламентська коаліція", - зауважив Фесенко.

Зараз ви читаєте новину «Яценюк підставився своєю рекламою - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути