середа, 15 травня 2013 12:23

Єврокомісія рекомендує підписати Угоду про асоціацію з Україною у листопаді

 Єврокомісія рекомендує підписати Угоду про асоціацію з Україною у листопаді
Фото: zn.ua

Єврокомісія розпочинає технічну підготовку до можливого підписання Угоди про асоціацію з Україною зі створенням поглибленої і всеосяжної зони вільної торгівлі у листопаді на саміті Східного партнерства у Вільнюсі. Водночас підписання угоди залежатиме від виконання Україною визначених критеріїв, що буде оцінюватися упродовж наступних півроку.

Таке рішення ухвалила у середу колегія членів Єврокомісії, повідомляє власний кореспондент УКРІНФОРМу у Брюсселі.

"Без передбачення майбутнього політичного рішення щодо можливого підписання Єврокомісія ухвалила сьогодні пропозиції до рішення Ради ЄС підписати, укласти та розпочати тимчасове застосування (до завершення ратифікації. - Ред.) Угоди про асоціацію ЄС-Україна", - йдеться у заяві Єврокомісії.

Як наголошується, цим рішенням започатковуються заходи задля забезпечення технічної готовності до можливого підписання Угоди про асоціацію, включаючи поглиблену і всеосяжну зону вільної торгівлі між ЄС і Україною на саміті Східного партнерства у листопаді у Вільнюсі.

"ЄС підкреслює, що підписання відбудеться лише у разі, якщо Україна створить відповідні політичні умови", - також зазначили у керівній інституції Євросоюзу.

У Єврокомісії нагадали про чинність критеріїв, визначених у висновках Ради ЄС із закордонних справ від 10 грудня 2012 року у трьох сферах, які будуть оцінені країнами-членами напередодні Вільнюського саміту.

"Перед тим, як дозволити підписання, країни-члени повинні мати достатньо часу для проведення внутрішніх процедур, включаючи консультації з національними парламентами. Беручи до уваги обсяг і складність Угоди, цей процес може тривати, як мінімум, до шести місяців", - уточнили в Єврокомісії особливості процесу прийняття рішення всередині ЄС.

Зараз ви читаєте новину « Єврокомісія рекомендує підписати Угоду про асоціацію з Україною у листопаді». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

31

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути