вівторок, 14 травня 2013 17:25

Засмаглі нардепи поборолись з корупцією, а недоторканність і сексменшини вирішили не чіпати
20

- Ні гомосексуалізму!, - скандують кілька сотень людей на протилежній від Верховної Ради стороні дороги.

За півгодини у парламенті відкриється пленарне засідання, до порядку денного якого внесено законопроект №2342 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо запобігання та протидії дискредитації в Україні". На думку мітингувальників, цей закон по суті, легалізує гомосексуалізм в Україні.

- Ми принесли мітли, щоб очистити Україну!, - вигукують люди. - Ганьба депутатам!

Вони розтягнулися у довгу колону. У руках тримають плакати "Захистимо наших дітей від педофілів", "Геть законопроект 2342! Захистимо сім'ю та дітей!", "Усі закони повинні прийматися через народне обговорення".

Тим часом до Верховної Ради одна за одною під'їжджають машини. З них хутко вибігають депутати. Це їхній перший робочий день після довгих травневих свят.

- Христос Воскрес!, - вітаються один з одним народні обранці та під вигуки мітингувальників зникають за дверима парламенту.

О 10.00 спікер Володимир Рибак відкриває ранкове засідання. У залі реєструється 378 нардепів. Багато хто ще залишається у кулуарах.

Першим слово бере лідер фракції КПУ Петро Симоненко. Говорить російською.

- Укра-їнсь-ка! Укра-їнсь-ка!, - миттєво вигукують депутати від ВО "Свободи", та б'ють у такт руками об стіл. Скандують протягом всього виступу комуніста — 4 хвилини. Симоненка за гаміром майже не чутно.

- У нас сьогодні серйозна діяльність, - робить зауваження гамірливим нардепам спікер. - Усі мають бути свідомі щодо напруженої роботи. Ми перебуваємо не на мітингу, а у вищому законодавчому органі!

Депутати вщухають. Спікер оголошує про відкладення розгляду законопроекту №2342.

- Я звернувся на Погоджувальній раді до керівника парламенту і він зняв його (законопроект) з розгляду, - пояснює згодом лідер фракції ПР Олександр Єфремов. - Недостатньо депутатів, які за нього проголосують. На сьогодні ми не готові голосувати за цей законопроект.

Тим часом на обговорення у ВР ставиться законопроект 2837 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо реалізації державної антикорупційної політики". Це один з так званих євроінтеграційних законів, які Україна має прийняти для підписання Угоди про асоціацію з ЄС.

- Ми вимагаємо, щоб завтра був оприлюднений список найвищих чиновників України, - каже з місця народний депутат від УДАРу Валентин Наливайченко. - незалежно від посади, яку вони займають, з майном, яке вони незаконно надбали на нашій території, чи закордоном.

Законопроект ставиться на голосування у першому читанні. В цей момент коридором біжать нардепи від опозиції Андрій Шевченко та Андрій Парубій. Вони похапцем влітають до зали засідань, заледве встигаючи на голосування.

- Пропоную проголосувати цей законопроект в цілому, - каже Рибак. - Хто проти?

- У законопроекті є ще багато спірних питань. Його ще треба доробити, - бере слово "регіонал" Віталій Журавський.

Опозиціонери починають кричати та свистіти.

- Немає там таких питань, - заперечує колега по фракції, лідер фракції ПР Олександр Єфремов. - Наш колега Журавський помилився. Ми не проти розгляду проекту закону в цілому.

Врешті законопроект ухвалено. "За" - 364 депутати.

Наступний законопроект - про внесення змін до Конституції України про недоторканність - підтримки не отримує.

- Ми не боїмося втратити недоторканість, - пояснює лідер УДАРу Віталій Кличко, - але якщо ми говоримо про скасування інституту недоторканності, то однозначно це не має бути вибірковим виключення. Тому має бути знята недоторканність і з суддів, і з президента, і з народних депутатів.

 

Зараз ви читаєте новину «Засмаглі нардепи поборолись з корупцією, а недоторканність і сексменшини вирішили не чіпати». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

24

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути