вівторок, 14 травня 2013 13:59

Після ратифікації угоди з ЄС про видачу віз, туристичну візу буде відмінено

Після ратифікації угоди з ЄС про видачу віз, туристичну візу буде відмінено
Фото: aviabiletkiev.com.ua

Після ратифікації ЄС угоди про спрощений порядок видачі віз для України деякі категорії громадян зможуть отримати шенгенські візи на п'ять років безкоштовно. Разом з тим, більше не буде віз з туристичною метою. Про те, хто зможе отримати безкоштовно п'ятирічний шенген, пише газета Сегодня.

Після ратифікації угоди вводиться правило обов'язкової видачі п'ятирічної візи Євросоюзу, у разі якщо заявник протягом останнього року їздив в одну з країн шенгенської зони. Це правило поширюється на: тих, хто працює в органах держвлади, депутатів місцевого самоврядування (до селищних рад), журналістів (і супроводжуючих їх операторів або фотографів), підприємців та представників підприємств, які часто їздять до країн Євросоюзу (зв'язок підтверджується, наприклад, контрактами із зарубіжними партнерами), членів офіційних делегацій, які регулярно їздять на переговори або за програмами обміну, прокурорів та їх заступників, членів Конституційного та Верховного судів, а також близьких родичів (подружжя, дітей до 21 років, бабусь, дідусів і онуків) тих, хто проживає в Євросоюзі.

Крім того, для всіх цих громадян візи будуть безкоштовними (70 євро візьмуть лише у разі термінового розгляду).

Шенгенська віза на один рік видаватиметься на тих же умовах (легальна поїздка до Євросоюзу протягом останнього року). Обов'язково отримають річну шенгенську візу: водії далекобійники, машиністи та провідники міжнародних поїздів, вчені та працівники культури, які регулярно відвідують Євросоюз, учасники університетських програм обміну та програм обміну між містами - побратимами, спортсмени, представники релігійних організацій, регулярні учасники міжнародних виставок та семінарів, школярі, студенти або аспіранти, які їдуть на навчання, представники громадських організацій, громадяни, які постійно стажуються в Євросоюзі, а також потребують регулярного лікуванні в ЄС та супроводжуючі їх особи.

Більше того, всі ці категорії громадян можуть отримати і візу на строк від двох до п'яти років, якщо без будь-яких проблем користувалися річною візою протягом останніх двох років.

Є також одне істотне обмеження: не буде візи з туристичною метою. Тобто її дадуть або для виконання службових обов'язків, або для однієї з цілей (на зразок відвідування родичів), зазначених вище.

Нагадаємо, вчора Рада міністрів Європейського Союзу затвердила схвалену Європарламентом посилену угода про спрощений порядок видачі віз для України.

Зараз ви читаєте новину «Після ратифікації угоди з ЄС про видачу віз, туристичну візу буде відмінено». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути