пʼятниця, 22 березня 2013 14:05

У Копенгагені можна купити солодкий оселедець і пиріжки з коноплею
9

Фото: Фото Олега і Людмили Громових

Кияни Олег і Людмила Громови тиждень відпочивали у Копенгагені, столиці Данії.

"У нас з дружиною відкрита річна Шенгенська віза, - каже Олег. – Вже побачили пів-Європи. Дійшла черга до Скандинавії. На поїздку у Копенгаген виділили 10 тисяч гривень. Тільки 4 тисячі заплатили за переліт".

Жило подружжя у хостелі. За ночівлю у двомісному номері з великим ліжком платили 70 євро.

"Нас попереджали, що Копенгаген – найдорожча європейська столиця, - згадує Олег. – Але що все настільки дорого – не думав. Добре, що мав на карточці 6 тисяч гривень. У 10 тисяч ми б ніяк не вклались. Там одна кока-кола у супермаркеті коштує 7 євро".

Подружжя півдня витратило на те, щоб обміняти валюту.

"У Києві не встигли купити датські крони, тому шукали, де б обміняти євро. У банках не міняють, якщо ви не данець. В обміннику на вокзалі курс дуже невигідний. Ще й зі 100 євро беруть 5 євро комісії. У центрі міста знайшли банкомати, у яких можна обміняти долари та євро на крони за національним курсом".

Хостел Громови радять обирати у центрі міста, щоб потім не витрачати гроші на транспорт.

"До хостелу дібрались на метро, - згадує Олег. - Квиток на одного – 36 крон. На наші гроші десь 55 гривень. За цю суму в київському метрополітені можна було 28 поїздок здійснити. За весь тиждень у нас жодного разу ніхто не попросив пред'явити квиток. Хоча друзі були свідками, як двох росіян данські контролери оштрафували на 90 крон кожного".

Каже, у вихідні данці з дітьми виходять гуляти до каналу Ньюхаван.

"Тут усі розваги, ярмарки та ресторанчики, - говорить Людмила, дружина Олега. - Є багато кафе, де пропонують по 100-200 видів сандвічів. Бутерброд роблять зі скибки хліба і гори м'яса, морепродуктів, зелені і сиру. Можуть ще й зверху вбити сире яйце".

За словами Громова, ціни на такі бутерброди – від 100 до 500 гривень на наші гроші.

"Я взяв найдешевший – з ковбасою. Дружина обрала рибний, але доїсти не могла. На скибку хліба їй поклали креветки в карамелі, солодкий оселедець, замаринований у вишневому сиропі, і соєвий холодець. Рибою там і не пахло. Натомість солодощі у них з перченими і солоними приправами. Шкодую, що не попав у район Хрістіанія, де живуть хіпі. Друзі казали, там туристи можуть купити екстазі та пиріжки з коноплею".

Зараз ви читаєте новину «У Копенгагені можна купити солодкий оселедець і пиріжки з коноплею». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 2164
Голосування Де ви плануєте провести новорічні свята?
  • У Карпатах
  • На гірськолижному курорті у Європі
  • Поїду в теплі краї
  • Удома
  • Я працюватиму на Новий рік
  • Інша відповідь (у коментарях)
Переглянути