Ексклюзиви
пʼятниця, 15 лютого 2008 10:46

У Копенгагені п"яту добу бунтує молодь

У столиці Данії Копенгагені вже п"яту добу вирують масові безлади, влаштовані молоддю. Учасники заворушень закидають поліцейських камінням, підпалюють будівлі, автомобілі й сміттєві контейнери, повідомляє AFP.

За словами представника місцевої поліції, заарештовані декілька десятків чоловік. Підлітки встигли спалити 21 машину в Копенгагені й передмісті Коккедаль. 14 лютого учасники безладів спалили школу в північних районах столиці.

При цьому поліція не знає, з чим пов"язані безлади. "Ми не знаємо, чому вони збунтувалися. Я думаю, все від того, що їм нудно. Хтось говорить, що справа в карикатурах (йдеться про карикатури на пророка Мухаммеда. - прим. Лента.ру), але я так не вважаю", - заявив керівник поліції Копенгагена Хенрік Олесен.

Варто відзначити, що 12 лютого данська преса повідомила про запобігання замаху на життя Курта Вестергаарда, автора карикатури на пророка Мухаммеда. Поліцейські заарештували п"ятьох чоловік (всі вони - мусульмани, з них троє - громадяни Данії), які збиралися вбити художника. Вестергаард намалював одну з найскандальніших карикатур, опублікованих на сторінках данської газети Jyllands-Posten, - на ній Мухаммед зображений у вигляді бомби.

Після повідомлення про замах на художника карикатури на Мухаммеда передрукували щонайменше 17 данських видань, повідомляє Lenta.ru.
Зараз ви читаєте новину «У Копенгагені п"яту добу бунтує молодь». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути