Ексклюзиви
четвер, 24 червня 2010 04:19

Жванія забрав у коаліцію 11 "нунсівців"

Наступного тижня в парламенті оголосять про створення депутатської групи "Право вибору". Про це заявили нардепи-"нунсівці" 39-річний Віктор Шемчук та 42-річний Давид Жванія. Із такої нагоди в середу вони зібрали журналістів.

— Останні місяці у фракції НУ-НС тривала дискусія. Ми наполягали, що треба вступити в коаліцію, — говорить російською Жванія.

— На це нас підштовхнула неконструктивність опозиції. На двох опозиціонерів вийшло три гетьмани, — додає Шемчук. — Тому створимо групу, яка приєднається до коаліції. Туди ввійдуть 11 депутатів. Можливо, потім приєднаються ще 12, і не тільки з фракції НУ-НС.

Раніше лідер "Народної самооборони" Юрій Луценко заявив, що цим депутатам за перехід до коаліції заплатили по $1,5 млн. За це ті мають віддати коаліції свої картки для голосування. Шемчук дістає з кишені піджака картку. Показує журналістам. Жванія того не робить.

— Моя картка не зі мною. Знаєте, яка людина може забрати її в мене? Такої немає, — говорить. — Я попереджав Юрія Віталійовича не робити заяв, які в майбутньому не дозволять сісти за стіл переговорів. Але він не дослухався. Чинить повільне політичне самогубство.

Пізніше депутати можуть порушити питання про переформатування коаліції. Мовляв, щоб там не було комуністів, із якими в них різні погляди.

Журналістам роздають список нардепів-"нунсівців", які ввійшли до групи "Право вибору": Олександр Бобильов, Валерій Борисов, Сергій Василенко, Давид Жванія, Катерина Лук"янова, Володимир Марущенко, Олег Новіков, Олександр Омельченко, Іван Плющ, Сергій Харовський, Віктор Шемчук.

Зараз ви читаєте новину «Жванія забрав у коаліцію 11 "нунсівців"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути